HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Barátok közt: kockáztat az RTL

2012.07.03. 11:56 MinDigTV

Rengeteg pénzt megspórol az RTL Klub, de nézőket is veszthet a csatorna a Barátok közt szokatlanul hosszú nyári szünetével. A sorozat vakációjának nyertesei a tematikus csatornák lehetnek.

Jövő héttől a szokásos nyári szünetét kezdi meg a legnépszerűbb hazai szappanopera, a Barátok közt. Illetve annyiban nem szokásos ez a szünet, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérően három héttel korábban küldte pihenni a sorozatot az RTL Klub.

Eddig ugyanis július 20-a táján kezdődött a szünet, majd augusztus 20-a körül került vissza a képernyőre. Ennek alapvetően két oka volt: egyrészt szabadságra lehetett küldeni a sorozat szereplőit, másrészt ebben az időszakban éves mélyponton van a televíziónézésre fordított idő.

Télen is pihent
A korai szappanoperás vakációban most a válságnak van leginkább szerepe, hiszen a csatorna még ezen a műsorán is spórolni kényszerül. (Az Origo tavalyi értesülése szerint egy-egy epizódja kilenc millió forintba kerül).
Egyébként hasonló lépésre szánták el magukat a Barátok közt téli szünete esetében is. Korábban közvetlenül a decemberi ünnepek előtt álltak le a sorozat sugárzásával, sőt egyik évben még speciális karácsonyi részeket is vetítettek. 2011-ben azonban már december 12-én pihenni küldték a műsort.

Miért kockázatos?
A Barátok közt az RTL Klub főműsoridejének egyik biztos pontja. Amikor nincs képernyőn a sorozat, akkor valamennyire mindig visszaesik a televízió főműsoridős nézettsége. Ez az időszak szokott lenni nyaranta a TV2 legerősebb ciklusa, de a tematikus csatornákat is többen választják ezekben a hetekben. Nehezítheti az RTL helyzetét az is, hogy a köztévén több, népszerű sporteseményt is műsorra tűznek a nyáron. Azaz a következő hetekben – ha ideiglenesen is – meginoghat az RTL piacvezető szerepe.

Forrás: http://www.mmonline.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: rtl klub nézettség barátok közt csatorna antenna hungária mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr464625753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása