HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Technisat Airstar Telestick 2 digitális tv vevő számítógéphez

2012.06.04. 09:42 MinDigTV


Ha ezt a kis eszközt a számítógépünk USB csatlakozójába dugjuk, képesek leszünk a MinDigTV csatornáit ingyenesen nézni, sőt akár minőségromlás nélkül rögzíteni.

Megvizsgáltuk tényleg más-e, jobb-e az Airstar Telestick, mint más DVB-T vevők?


Technisat Airstar Telestick 2 - kedvező árú és kiváló teljesítményű DVB-T vevő számítógépekhez


Nem mondok vele meglepőt, hogy a számítógépek, sok más mellett a tévézési szokásainkat is jelentősen átformálták. Nem ritka, hogy valaki filmet vagy valamilyen TV műsort az Internetről letöltve a számítógépe képernyőjén néz.

Egyre nagyobb az igény arra, hogy ne csak a mások által feltötltött tartalmat, hanem az élő adást is lehessen nézni a számítógép monitorán.

Ezt az igényt, (és még olyanokat is, amire elsőre nem gondoltunk) elégíti ki a Technisat airstar Telestick 2  digitális vevő. Ha ezt a kis eszközt a számítógépünk USB csatlakozójába dugjuk, képesek leszünk a MinDigTV csatornáit ingyenesen nézni, sőt akár minőségromlás nélkül rögzíteni.

A német Technisat a minőségi termékeiről híres, beleértve a számítógéphez kapcsolható tunerkártyákat, különösen a Skystar sorozatot. A kiváló minőséget, mint az látni fogjuk az Airstar Telestick is hozza.


Kicsomagolást követően szembetűnik, hogy a készülék nagyjából akkora, mint egy eldobható öngyújtó. Ha alaposabban szemügyre vesszük, akkor számos kellemes meglepetést is tartogat a doboz.

Más USB-s vevőknek általában egy kis lapos, fóliaérintkezős távkapocsolója van, ami nagyon könnyen elkeveredik az íróasztalon, becsúszik a papírok közzé és sok időnk mehet el feleslegesen a keresgéléssel. Szerencsére a Technisat Airstar Telestick 2-nek normál méretű, jól kézbesímuló távirányítója van, amihez elemeket is csomagolt a gyártó.


Az igaz, hogy a távirányítón csak az alpfunkciókhoz vannak külön gombok, de természetesen menüből és a színes gombokkal minden funkciót elérhetünk.

Míg a legtöbb országban gond nélküli a földi digitális vétel a lakáson belül egy egyszerű szobaantennával, addig nálunk más a helyzet. Az Antenna Hungária úgy méretezte a digitális rendszert, hogy annak tökéletes vételéhez a legtöbb helyen tetőantennára van szükség. Nagyon sok, a számítástechnikai üzletben kapható kis USB-s DVB-T vevő ezen a ponton csúszik el.

A távolkeleti gyártók rendszerint egy nagyon pici, botantennát csomagolnak a vevőhöz, aminek az eszköz méreteihez igazodva a csatlakozója is mini. Mondanom sem kell, hogy ezekkel az antennákkal nálunk szinte semmire sem lehet menni. Az adók közvetlen közelében van csak esély a tökéletes működésre, máshol akadozó, kockásodó kép az eredmény, vagy egyáltalán nincs vétel.

Sokan úgy gondolják gyenge a számítógépük, vagy biztos a windows a hibás, így a frissen vásárolt eszköz örökre eltűnik a fiók mélyén, pedig megfelelő antenna csatlakoztatása esetén jó lenne a vétel.

Adott tehát a feladat, csatlakoztassunk egy jó tetőantennát a stick-hez. A gond az, hogy a ilyen mini csatlakozót nem  találunk a boltok polcain, s ha valami csoda folytán mégis lenne, nem szerelhető a normál koax kábelre, lévén a kábel átmérője nagyobb, mint maga a csatlakozó.

A Technisat mérnökei két módon is igyekeztek áthidalni ezt a problémát. Egyrészt nagyon jó antennát csomagoltak a dobozba, ami meglepően sok helyen produkál vételt, másrészt mellékeltek egy átalakító kábelt, aminek a segítségével egyszerűen csatlakoztathatunk bármilyen antennát a Telestick-hez, s nem kell attól sem tartanunk, hogy esetleg egy merev koax kábel letörje az USB csatlakozót, vagy más módon kárt tegyen a gépünkben.


A számítógép rendszerigénye:

Processzor: minimum Intel Pentium 4 vagy AMD Athlon x2
Processzor órajel: 1.8 GHz
memória: legalább 512 MB
Videókártya minimum 256 MB RAM-al

Ennél kisebb teljesítményű géppel is megy, de akkor gondok lehetnek a HD-s adások vételekor.

oprendszer:
Windows 7 (x86 / x64)
Windows Vista (x86 / x64)
Windows XP (x86 / x64)

A mellékelt CD-ről a szükséges programok telepítése kb. 1 perc alatt elvégezhető. A TV-zéshez a DVB-Viewer Te2 programot használjuk, ami ismerős lehet azok számára akik valamilyen műholdas PC kártyát használtak korábban. A DVB-Viewernek természetesen van magyar kezelőfelülete.

Minden kényelmi funkció a rendelkezésünkre áll a tévézés során:
Elektronikus programkalauz (EPG
Teletext
Timeshift (időeltolásos felvétel)
PVR azaz videorögzítő, amely minőségromlás nélküli felvételt és visszajátszást tesz lehetővé
időzített bekapcsolás és felvétel
TV és rádióprogramok vétele

A TV programok méretezhető ablakban, teljesképernyőn vagy Windows háttérként is nézhetőek.

A készülék tökéletesen megfelel a magyarországi földfelszíni digitális műsorszórás vételére. Mind normál, mind HD-s adások esetében tökéletes vételt biztosít.

Bár egzakt mérést nem végeztem, de bátran állítom, hogy a tuner érzékenysége több eszközzel összehasonlítva, messze a legjobbak között van.

Az eszközhöz mellékelt EVE videószerkesztő program külön csemege azoknak, akik szeretnék arhiválni a felvételeiket. A program segítségével gyerekjáték a felvételek szerkesztése. Könnyen kivághatjuk a bosszantó reklámokat, vagy akár összefűzhetünk vele külön felvett epizódokat.

Összegzés:

Technisat Airstar Telestick 2 - kedvező árú és kiváló teljesítményű DVB-T vevő számítógépekhez
HDTV adások vételére is tökéletes
nagyon jó az érzékenysége
a mellékelt szobaantenna meglepően jó nyereségű
külső antenna is egyszerűen csatlaoztatható hozzá
kézbe illő, normál méretű távirányító

A Technisat Airstar Telestick 2 vásárlás itt >>

Posta Tibor
otthoni műholdvevő és antenna szakértő
sat.hu

A gyártó bemutatóvideója az eszközről


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: digitális számítógép mindig tv technisat airstar telestick tv vevő

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr794564184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása