HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Rajzfilmek nemcsak felnőtteknek

2015.10.09. 16:28 MinDigTV


Valószínűleg helyesebb lett volna  a cím úgy, hogy Rajzfilmek nemcsak gyerekeknek, de valljuk be, néha magunk is ott feledkezünk a TV előtt a gyerekek mellett 1-1 tanulságos, vagy jópofára sikeredett rajzfilm vetítésekor. E sorok írója egyszer, talán nem is olyan rég egy óceánt átrepülő repülőgép fedélzetén röpke 9 óra alatt, legalább 5x nézte meg 4 különböző nyelven a Dzsungel könyvét. Múltkor belekezdtünk, most folytatjuk a „mesés” kalandozást.

Bár valóban nosztalgiázni szerettem volna a rajzfilmek ürügyén,de szerintem az idősebbek amúgy is emlékeznek például a kiváló szovjet rajzfilmekre is,  talán a kalapácsos kezdőképűre is, a Mindent tudni akarok címűre.

Azt, hogy miért szeretjük a rajzfilmeket, nehéz lenne megmondani, de az biztos, hogy már 1892 óta nézhetünk ilyen alkotásokat. Az első rajzfilmet - Charles-Émile Reynaud Pierrot-ról szóló rajzfilmjét - 1892-ben mutatták be Párizsban a nagyközönség számára.  Ha nagyon komolyra vennénk a pontos időpontot, akkor a filmtörténészek az első rajzfilmkészítésének idéjét már 1877-től számítják, ugyanis akkor alkotta meg Reynaud a „Praxinoscope” nevű gépezetét, amivel kísérletezve tudta megalkotni az első rajzfilmjeit. Természetesen a rajzfilm gyártás és készítés is rohamosan fejlődött a Lumiére testvérek munkájának segítségével.

lumier.jpg
Visszatérve a jelenbe, a fontos közlendőnk az, hogy Disney sorozatokat is nézhetünk a STORY4-en, ami november 2-ig kódolatlan a MinDig TV-n és élőben nézhető a MinDig TV Applikációban. A vetítések időpontjáért érdemes az ingyenes MinDig TV App STORY4 műsorújságját böngészni.  

Na de melyik filmet is emeljük ki a fantasztikus Walt Disney Company kiváló munkái közül – én ha lehetek elfogult, az eredeti címén: DuckTales, magyarul Kacsamesék rajzfilmsorozatra voksolok. Ez a történet is, mint sok más, egy képregény alapján készült, és talán nem árulok el titkot, hogy azt csiripelik a vadkacsák, hogy 2017-ben új évadot készít Amerikában a Disney XD csatorna. Biztosan sok szereplővel tudnak a nézők azonosulni, mi a családban úgy döntöttünk, hogy leginkább a világ leggazdagabb kacsája lenne a szerepünk, akit személyesen Dagobert McCsip alakít. Persze több tucat kacsa jelenik meg az egyes epizódokban, egzotikus tájakon, legendás kincsek nyomában, kalandos helyzetekben. Folytathatnánk a kaland és vígjátékok felsorolását, és talán ha lesz még elég tinta a tollunkban, írunk sokat a most is kódolatlanul megtekinthető Kipling regénye alapján készült Balu kapitány kalandjairól. Egy biztos, hogy kedvesebb két ballábas, hydroplan pilótát mi sem ismerünk.

rajzfilm.jpg
Tehát összefoglalva: kacsák, medvekapitány, kódolatlan sztori, na meg a MinDig TV. Huss mindenki haza, nehogy valaki lemaradjon (ha ez mégsem jön össze, még mindig ott van a MinDig TV App)! Állítólag minden második vállalkozás vezetője előbb hazaengedi a rajzfilm rajongókat, no persze ezt a hírt még nem erősítette meg senki…

Szólj hozzá!

Címkék: Walt Disney Rajzfilm MinDig TV STORY4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr167952886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása