HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Rómeó és Júlia 1-2. rész

2015.03.06. 09:59 MinDigTV


1. rész - M1 - március 6., péntek 20:20
2. rész - M1 - március 7., szombat, 20:25

Minden idők legszebb szerelmi történetének újraértelmezett feldolgozása.

Rómeó és Júlia(Fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség)

Shakespeare Rómeó és Júliája kultúránk legismertebb és legtöbbet idézett szerelmi története. Az 1596-ban befejezett mű keletkezése óta számos művészt megihletett mind a képzőművészet, mind a zene területén, és rengeteg színházi és filmes feldolgozást is megélt. Elég ez utóbbiak közül George Cukor 1936-os és Franco Zeffirelli 1968-as többszörös Oscarra jelölt változataira, vagy Baz Luhrmann 1996-os nagysikerű filmjére gondolnunk.

Az olasz gyártók és koprodukciós partnereik ezúttal Riccardo Donna rendezőt bízták meg a mű feldolgozásával. Az örök történet e két részes minisorozatban a rendező és forgatókönyvíró, Lea Tafuri keze nyomán teljesen új színezetet kapott. A helyszín ezúttal nem a reneszánsz Verona, hanem az olasz Alpok zord és havas hegyei a sötét középkorban. A metsző téli hideg és ódon középkori várfalak adják hátterét annak a szerelemnek, ami a két ellenséges család sarjai közt születik. Júlia (Alessandra Mastronardi), a szorult helyzetbe került Capulet család legkisebb lánya, és a legidősebb Montague fiú, Rómeó (Martino Rivas) találkozása hoz csupán némi melegséget, sőt, lángoló tüzet ebbe az ellenséges világba, de mint tudjuk, ez szinte már kezdetektől halálra van ítélve. Az alkotók, amellett, hogy megtartottak néhány emblematikus jelenetet – a találkozás, a csók, az erkély jelenet (nem a klasszikus), és a halál – új történeteket és új szereplőket is belevittek a műbe, sokkal inkább középpontba helyezve a mellékszereplőket, köztük Júlia nővérét, Ursulát (Giulia Lippi), vagy a jelen esetben hasonlóan fiatal dadust (Elena Sofia Ricci). Magát a történetet is egy kitalált szereplő, Rómeó öccsének, Antoniónak az elbeszéléseiből ismerjük meg. Az események hátteréül szolgáló misztikus és beszűkült világot hivatott hangsúlyozni a döntően sötét képi világ, mely Armando Buttafava Bonalloggi operatőr munkája, és Andrea Guerra zenéje.

1. rész - M1 - március 6., péntek 20:20
2. rész - M1 - március 7., szombat, 20:25

rendező: Riccardo Donna
forgatókönyvíró: Riccardo Donna, Adriana Izquierdo Martín, William Shakespeare, Lea Tafuri, Sandy Welch
operatőr: Armando Buttafava
zene: Andrea Guerra
producer: Luca Bernabei, Matilde Bernabei
vágó: Alessio Doglione

szereplők:
Alessandra Mastronardi (Julia)
Martín Rivas (Romeo)
Andrea Arcangeli (Anthony)
Andrea Bosca (Count Paris)
Mathieu Carriére (Prince)
Sandra Ceccarelli (Lady Montague)
Ken Duken (Mercutio)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Rómeó és Júlia Shakespeare MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr627245399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása