HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A fehér sejk (Federico Fellini)

2015.03.03. 09:54 MinDigTV


Duna - március 3., kedd, 23:05

Wanda és Iván fiatal házasok, akik Rómában töltik nászútjukat. Találkozniuk kell a rokonokkal, várost nézni, és még a pápához is kaptak audienciát, így nagyon feszes a programjuk. A gond ott kezdődik, mikor Wanda megszökik a szállodából, hogy találkozhasson álmai lovagjával, rajongott ponyvaregényhősével, a Fehér sejkkel. A kiadóhoz eljutva belecsöppen az aktuális szám fotózásába is, és máris egy tengerparton találja magát a sejk karjaiban. Ám hamar rá kell jönnie, hogy csak illúziókat kergetett. Kétségbeesett férje a keresésére indul, miközben a rokonok előtt gondoson próbálja eltitkolni az incidenst, hátha kedvese mielőbb előkerül.

A fehér sejk

Federico Fellini, a filmművészet egyik nagy mesterének első önálló nagyjátékfilmje könnyed, finom humorral fűszerezett vígjáték. A címszerepben az olasz film kiemelkedő színésze, Alberto Sordi látható, az ifjú házaspárt Brunella Bovo és Leopolde Triste alakítják. Egy melegszívű utcalány kis mellékszerepében Giulietta Masina, a rendező felesége is feltűnik, aki ezzel egyben meg is előlegezi későbbi híres szerepét a Cabiria éjszakáiban.

Fehér sejk – Duna - március 3., kedd, 23:05

rendező: Federico Fellini
forgatókönyvíró: Tullio Pinelli, Ennio Flaiano, Michelangelo Antonioni, Federico Fellini
zeneszerző: Nino Rota
operatőr: Arturo Gallea
vágó: Rolando Bebedetti

szereplők:
Alberto Sordi (Fernando Rivoli)
Brunella Bovo (Vanda)
Leopoldo Trieste (Ivan)
Giulietta Masina (Cabiria)
Lilia Landi (Felga)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték Duna TV Federico Fellini A fehér sejk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr367236509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása