HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Megújulnak a közszolgálati adók

2015.01.07. 10:48 MinDigTV


Az M2 csatorna esti sávjában márciustól induló Petőfi Tv és a júliusban startoló M4 Sport csatorna mellett március 15-től megújul az M1 közszolgálati televíziós csatorna műsorkínálata is, a Duna Tv pedig nemzeti főadó lesz.

Az eddig vegyes műsortartalmat sugárzó M1 teljes kínálatában megújul. A továbbiakban folyamatos hírszolgáltatást biztosít, valamint hírháttér- és magazin műsorokat sugároz.

Az ugyancsak megújuló híradók mellett napi tőzsdei, gazdasági, agrár-, innovációs, kulturális híradók készülnek.

Újdonság, hogy az M1 éjszakai adászárását egy új, angol nyelvű híradó jelenti, amelynek elindítása médiatörténeti esemény lesz Magyarországon, hiszen napi idegen nyelvű híradót még egyetlen magyar csatorna sem működtetett – olvasható az MTVA közleményében.

A napi híradók mellett napközben és az esti műsorsávban új magazinműsorok indulnak napi és heti gyakorisággal. A bel- és gazdaságpolitika mellett lesz világpolitikai, európai uniós, Kárpát-medencei, oktatási, egészségügyi-, agrár, kis- és középvállalkozói, turisztikai, fogyasztóvédelmi, környezet- és klímavédelmi, technológiai és innovációs, egyházi, valamint a fogyatékkal élőknek szóló magazin. A divat- és az autós-motoros világ is önálló magazint kap.

Az M1 műsorszerkezete naponta öt, stúdióból közvetített élő műsorblokk (Ma reggel, Ma délelőtt, Ma délután, Ma este, Ma éjjel) sugárzására épül, amelyet egy-egy műsorvezető vezet, és amelyet a stúdióból vagy más helyszínről politikai, gazdasági, kulturális szakmai beszélgetések mellett híradók, magazinok és egyéb élő kapcsolások egészítenek ki az ország különböző pontjairól és a világ más résziről.

Emellett a Duna Tv a továbbiakban nemzeti főadóként tesz majd eleget a törvény által előírt közszolgálati követelményeknek. Ennek megfelelően a Duna TV a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medencei magyarságnak lesz képes teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat sugározni. Így még szélesebb közönség számára lesznek elérhetők a vallási és egyházi tartalmak, a kisebbségi, esélyegyenlőségi műsorok.

A közszolgálati tartalom mellett a Duna TV adásai közt megtalálható lesz a Magyarország szeretlek!, a Fábry, a Szálka, a Ridikül, a Maradj talpon!, a Hacktion, a Fapad című sorozat, a Gasztroangyal, a Családbarát, az On the spot, illetve a Bábel is. Az M4 Sport csatorna indulásáig a kiemelkedő hazai és nemzetközi sportesemények is ezen a csatornán láthatók – áll az MTVA közleményében.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MTVA M1 M2 Petőfi Tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr877049783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása