HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Domovina: Závada Pál

2014.12.13. 10:00 MinDigTV


M1 - december 15., hétfő, 13:25

A szlovák magazin december 15-i adásának témái:

- Závada Pál a 2014-es Budapesti Könyvfesztiválon
Szlovák magazinunkban egy olyan tótkomlósi születésű írót köszöntünk, aki december 14-én ünnepelte 60. születésnapját. Írt szociográfiát, mesét, drámákat, elbeszéléseket, s a regény oly nagy mestere, hogy munkásságát számos irodalmi díjjal jutalmazták: József Attila-díj, Déry Tibor-díj, Krúdy Gyula-díj, Márai Sándor-díj, Kossuth-díj, s Prima Primissima-díj. Závada Pálról van szó, s a mai műsorban idei alkotói létének pár állomására kísérjük el. Az áprilisi Budapesti Könyvfesztivállal kezdünk, itt mutatta be Természetes fény című új regényét.

Závada Pál

- Závada Pál a Könyvhéten Szegeden
Milyen baráti szálak szövődnek egy-egy regény szövetébe? A júniusi Könyvhét alkalmával a szegedi szlovákok hívták meg Závada Pált és közeli barátait, alkotó kortársait. Szilasi László íróval és Szokolay Dongó Balázs tótkomlósi születésű zenésszel teszünk kísérletet Závada szövegeinek „élveboncolására”.

-  Závada Pál és az elveszett komlósiak
Mi lehet Závada titka? Talán a soknemzetiségű szülőváros, Tótkomlós kulisszáiban keresendő? Szeptemberben a Budapesti Szlovák Intézetben a holokauszt 70. évfordulójáról emlékeztek meg, s kiderült az is, mi mindent köszönhet az irodalmi élet a tótkomlósi szlovákok és zsidók együttélésének.

Domovina – M1 - december 15., hétfő, 13:25
Ismétlés - Duna - december 16., kedd, 7:00

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna és Klausz Karola
Szerkesztő munkatárs: Hruboňová Iveta
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna
Operatőr: Szél Zsolt, Koncsik László
Vágó: Csányi Katalin, Kovács József


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Závada Pál Domovina szlovák magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr856979443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása