HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Rocklexikon - Zalatnay Sarolta

2014.11.11. 14:58 MinDigTV


November 11. 16:15 | Duna World

Az MTV népszerű riport-dokumentumfilm sorozatának epizódjaiban a magyar könnyűzene legendás alakjai mesélnek életútjukról, pályatársaikról, hitvallásukról.

Zalatnay Sarolta

7. rész: Zalatnay Sarolta
A Charlot Sacher-ként anyakönyvezett Zalatnay Sarolta, a beatzene első hazai tinisztárja 17 évesen, külön engedéllyel válthatott ki hivatásos ORI működési engedélyt. Amikor 1968-ban 3 éves koncert- és lemezszerződést (-valamint a Bee Gees egyik tagjától házassági ajánlatot-) kapott Angliában, sokan azt várták, hogy ő lesz az első magyar poprock-világsztár. Aztán - nem lett az... Másként alakult az élete. Ennek a "másként"-nak a részleteit bőségesen kitárgyalta a bulvársajtó; minket ebben a műsorban a rockénekes Zalatnay érdekel: aki fesztiválokat nyert világszerte, akinek lemezeket írtak az LGT és a Generál tagjai; aki bubifrizurájával, miniszoknyájával és csíkos térdzoknijával a tinilányok példaképe volt; akit "a magyar Janis Joplin"-ként emlegettek Londonban... A rengeteg ritka archív felvétellel illusztrált beszélgetés főszereplője tehát: Cini, a rockénekes.

A film ismertetése: A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. De mi lett vele azután, hogy a lázadás szórakoztatássá szelídült?

rendező: Komlós András, M. Nagy Richárd, Gábor Péter
operatőr: Bornyi Gábor, Nemescsói Tamás, Reich László, Szobrász András, Ancsics Csaba
riporter: Nagy György


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna World MinDig TV Zalatnay Sarolta Rocklexikon

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr456887225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása