HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


KorTárs - Velencei Építészeti Biennálé

2014.10.01. 10:02 MinDigTV


Október 1. 23:00 | M1

Mi az építészet alapegysége? Egy tégla, egy tervrajz vagy egy egész ház, esetleg az a jóval bonyolultabb kapcsolati háló, ahogy ez az egyszeri ház a környezetébe illeszkedik (vagy nem illeszkedik)?

KorTárs

"Azt szerettem volna bemutatni, hogy az építészet nem csak az a jól ismert kreatív folyamat, hanem egy végtelen technológia is rengeteg kutatással, számolgatással és aprómunkával" - mondja az idei főkurátor Rem Koolhaas, aki harvardos diákjaival a szokásosnál már jóval korábban, négy éve kezdett el gondolkozni az idei tematikán. Szándékai szerint az Alapelemek (Fundamentals) című idei kiállítás tényleg nem sztárépítészek individualista projektjeiről szól, hanem valóban az építésről/ építészetről, mint örökösen ismétlődő/megújuló folyamatról. Ehhez kapcsolódik az idei magyar anyag is Building címmel, az erdélyi Jakab Csaba és Márton László Attila díjnyertes elképzelése.

A film ismertetése: A művészeti magazin alapvetően a hazai kortárs képzőművészet és a hazai vizuális kortárs kultúra egyéb - design, építészet, belsőépítészet, fotó, divattervezés, formatervezés - legérdekesebb, legszínvonalasabb "projektjeit" mutatja be hétről hétre.

Képzőművészet, építészet, design, divat

műsorvezető: Giró-Szász Krisztina


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Jakab Csaba KorTárs Velencei Építészeti Biennálé Márton László Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr956749433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása