HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


David Gale élete

2014.07.03. 10:57 MinDigTV


M2 – július 3., csütörtök, 22:40

Lebilincselő filmet láthat, aki velünk tart csütörtökön. Megéri fönnmaradni!

David Gale (Kevin Spacey) egész életében a halálbüntetés ellen küzdött, egyetemi előadásokat tartott, könyveket írt, felvonulásokat szervezett. A sors azonban különös fordulatot tartogatott számára: a férfi most a siralomházban várja saját kivégzését, mert a texasi bíróság halálra ítélte egy kolléganője megerőszakolásának és meggyilkolásának vádjával.

Kate Winslet

A kivégzés előtt három nappal Bitsey Bloom (Kate Winslet), a törtető újságírónő lehetőséget kap arra, hogy interjút készítsen vele a börtönben. A fennmaradó időben a férfi hajlandó elmesélni, mi vezette tettéhez. Bloom figyelmesen hallgatja Gale visszaemlékezéseit: egy fellobbanó szenvedély tönkretette tanári karrierjét; felesége elvált tőle, majd kicsúszott a lába alól a talaj és viszonyt kezdett a később meggyilkolt kolléganőjével.

Bitsey úgy érzi, egy ártatlan ember élete múlhat rajta. Az ügy sokkal szövevényesebb, mint azt valaha gondolta; elhatározza, hogy David instrukciói alapján elkapja és leleplezi az igazi gyilkost. Ha szerencséje van, még azelőtt, mielőtt a professzort a kivégzőkamrába vezetik…

Alan Parker brit rendező filmjeinek listája meglepően rövid, viszont ezek mindegyike – Éjféli expressz, Fame, Pink Floyd: A fal, Angyalszív, Lángoló Mississippi, Promenád a gyönyörbe, Evita – igazolja a feltevést: bármilyen műfajjal is kísérletezett, megmaradt a saját látásmódjához ragaszkodó művésznek. A film legnagyobb erőssége a forgatókönyve: bizton állítható, hogy ritkán látni olyan mozit, amiben ennyi dráma sűrűsödik össze, ily érdekfeszítő a történet vezetése, ráadásul a vége is meglepő fordulatot tartogat.
A színészek játéka is kiváló: Kate Winslet alakításában remekül nyomon követhető a karakter érzelmi átalakulása. Kevin Spacey játékának elemzői mindig kiemelik minimalizmusát, s kifejezőkészségét, mely ebben a filmben is maximálisan érvényesül. Laura Linney epizódszereplőként is erős hatással van a nézőre.

David Gale élete – M2 – július 3., csütörtök, 22:40

A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Alan Parker
forgatókönyvíró: Charles Randolph
operatőr: Michael Seresin
díszlettervező: Jennifer Williams
jelmeztervező: Renee Ehrlich Kalfus
zene: Jake Parker, Giacomo Puccini, Alan Parker
látványtervező: Geoffrey Kirkland
vágó: Gerry Hambling

szereplők:
Kevin Spacey (David Gale)
Kate Winslet (Bitsey Bloom)
Laura Linney (Constance Harraway)
Gabriel Mann (Zack Stemmons)
Matt Craven (Dusty Wright)
Rhona Mitra (Berlin)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: krimi M2 Kate Winslet Kevin Spacey David Gale élete

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr896469897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása