HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Galápagos

2014.06.11. 10:24 MinDigTV


Június 12. 9:00 | M1

A széles Csendes-óceán semmivel össze nem hasonlítható paradicsomi világot rejt. Ezeken a mindentől elzárt vulkáni szigeteken máshogy fejlődött az élet, mint a Föld többi részén. Ennek eredménye a csodálatosan sokszínű, felfedezésre érdemes élővilág. Kétszáz évvel azután, hogy Charles Darwin partra lépett a Galápagos-szigeteken, Sir David Attenborough is meglátogatja a vad, rejtélyes szigetvilágot, melynek növény- és állatvilága Darwin úttörő evolúcióelméletét sugalmazta.

David Attenborough

A Galápagos-szigetcsoport, az evolúcióelmélet ihletője élő laboratórium: geológiai futószalag, melyen számtalan állat- és növényfaj jött létre és pusztult ki. Ez a sorozat, mely forradalmian új vizuális stílusban, lenyűgöző filmezési technikával készült, bemutatja az élővilág varázslatos sokszínűségét és a szigetek különféle sajátosságait.

3. rész  Alkalmazkodás
A Galápagos-szigeteken manapság is születnek felfedezések, amik újabb és újabb részleteket derítenek fel erről az életbevágóan fontos folyamatról. És rávilágítottak, hogy az emberek épp olyan fontos evolúciós hatóerők lehetnek, mint bármely más környezeti adottság. Valami olyan módon gyorsította, katalizálta a folyamatokat, hogy itt jöhetett létre a leglátványosabb fajgazdagság növekedés az egész világon. Nemcsak a keletkezett fajok száma, de születésük sebessége, rátája és a keletkezett eredmény is olyan egyedülálló, hogy a biológia eddigi legfontosabb elméletének születését eredményezte. Charles Darwin leírta a természetes szelekció útján létrejövő törzsfejlődés elméletét. És most, 200 évvel később, lassan megértjük azokat a mélyen rejlő erőket, amik létrehozták ezt a biológiai csodák földjét.

rendező: Martin Williams
forgatókönyvíró: David Attenborough
zeneszerző: Elik Alvarez, Joel Douek, Freddy Sheinfeld
operatőr: Simon De Glanville
narrátor: David Attenborough
vágó: Benedict Jackson, Peter Miller


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm M1 MinDig TV Galápagos David Attenborough

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr96294586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása