HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Dokureflex: Három királyok

2014.05.26. 12:12 MinDigTV


Duna - május 26., hétfő, 21:30

A dokumentumfilm akár hétköznapi, akár különleges dolgokra irányítja figyelmét, tükröt tart társadalmunk elé, gondolkodásra, szubjektív véleményalkotásra késztet. Dokureflex című műsorunkban meghívott vendégekkel együtt nézünk meg egy alkotást, hogy utána szavakba öntsük a dokumentumfilm keltette érzéseket, gondolatokat, elemezzük a felvetetett társadalmi jelenségeket - melyek Önökben, nézőkben is megfogalmazódnak. Tartsanak velünk, beszéljük meg együtt az élményt!

Dokureflex

Három királyok - Duna - május 26., hétfő, 21:30
magyar dokumentumfilm sorozat

Csukrán Mihály a szabolcsi Újfehértón él. Vagy harminc éve bokszbajnokságot nyert a Vasas csapatával, de ivott és verekedett, így hamar visszakerült a falujába. Rokkantnyugdíjából tartotta el a tsz-ből kisemmizett szüleit, szegényen éltek, mégis négy Guiness-rekordot állított fel. A maratoni távot például hétszázszor futotta le. Bosszantotta, hogy az újságok valami bolond franciáról cikkeztek, hogy micsoda eredményt ért el, ezért hát ő is megpróbálta. Hátrafelé, gumikötelezve. A falu sihederei először gúnyosan nevetve futottak utána, majd kifogyva a szuszból, halálos komolyan. Egy idő után az odalátogató idegen azt látta, hogy az egész falu hárafelé fut és gumikötelezik. Mihály épített is egy tornatermet, a szüleitől örökölt portán. A világ legfurcsább edzőterme ez: a fal drótból, a tető bádoglemezekből. Ki-bejár rajta a szél, de minden délután megtelik. A "ketrecben" fociznak, súlyt emelnek, egy srác súlyos vasrúddal traktorgumit püföl. Misi bácsi szerint ez elsőosztályú vállizomerősítő. Csupa szegénysorsú kamasz, akik ketrecükből Mihály segítségével szeretnének kitörni, hogy visszafordíthassák a visszafelé járó idő óra mutatóját.

rendező: Zsigmond Dezső
zeneszerző: Dresch Mihály
operatőr: Lovasi Zoltán, László Béla


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Duna TV Dokureflex Újfehértó Csukrán Mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr396210661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása