HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az első Ultra HD adás DVB-T platformon

2014.05.26. 10:57 MinDigTV


A francia médiahatóság, a CSA digitális földfelszíni platformon tervez ultra HD tesztadást.

Az első Ultra HD tesztek DVB-T platformon úgy tűnik, hogy Franciaországban fognak végbemenni. A tervek szerint Párizsban, DVB-T2 és HEVC szabvány alapján zajlik majd a próbaadás. A jelenleg TNT néven futó francia digitális földfelszíni szolgáltatás SD és HD csatornákat is kínál, előbbi MPEG-2 és DVB-T, utóbbi MPEG-4 AVC kódolású.

A CSA úgy döntött, hogy az MPEG-2 SD adásokat 2015 végéig meg kell szüntetni, amikortól az MPEG-4 számít majd a sztenderdnek. Ez szabad kapacitást eredményez majd a HD csatornák számának növeléséhez (11-ről 21-re).

A médiahatóság szerint DVB-T2-re és HEVC kódolásra történő átállásnak 2020-ra kell befejeződnie. A CSA arra számít, hogy az Ultra HD adások 2018-ra már rendszeressé válhatnak.

A HEVC kódolásról bővebben itt olvashatsz: www.sat.hu


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: digitális CSA DVB-T MPEG-4 Ultra HD

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr586210544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása