HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Első internetes élő közvetítés Ultra HD felbontásban május 7-én, szerdán

2014.05.07. 08:40 MinDigTV


E hét szerdáján, május 7-én lesz az első élő internetes közvetítés 4K-s, Ultra-HD felbontásban. A Bécsi Állami Operaházból a Full-HD-nál négyszer részletgazdagabb képminőségben látható Nabucco-előadást a Samsung UHD-televíziók tulajdonosai élvezhetik egy speciális alkalmazás segítségével.

A legújabb generációs, UHD felbontású Samsung televíziók tulajdonosai e hét szerdáján most először láthatnak élő 4K-s felbontású közvetítést az interneten keresztül, közölte hétfőn a szolgáltatást nyújtó Elemental a német digitalfernsehen.de szakportállal. Giuseppe Verdi világhírű operája, a Nabucco eddig soha nem látott képminőségben fog megjelenni a készülékek képernyőjén. A Bécsi Állami Operaház színpadán Placido Domingo fogja énekelni a főszerepet.

Az előadás vételéhez a Samsung Ultra-HD felbontású televízióinak rendelkezniük kell a bécsi Staatsoper internetes alkalmazásával, amelyen keresztül a készülékek meg tudják jeleníteni a műsort. A közvetítés során a legújabb, H.265-ös (HEVC) video-tömörítési eljárást fogják alkalmazni, amelyet a legtöbb Samsung UHD-televízió támogat. Természetesen Full-HD felbontásban is lehetőség lesz nyomon követni az előadást mindazoknak, akik nem rendelkeznek Samsung márkájú UHD-televízióval. Az ehhez szükséges élő stream a bécsi Staatsoper internetes oldaláról érhető el, amelynek címe: www.staatsoperlive.com.

Doga
Forrás: www.digitalfernsehen.de (sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: internet Samsung Ultra HD Samsung UHD

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr36128798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása