HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sztárparádé Fábrynál

2014.04.10. 11:07 MinDigTV


M1 - április 10. csütörtök 20:20

Új album, új gidák
Harminckét éve tudjuk, hogy mi a csikidám, amely elképzelhetetlen a gidák, de elsősorban Szikora Robi nélkül. Az R-GO-nak éppen ezért lassan már nem csupán története, de történelme is van, Szikora Robi pedig még ennél is régebben tapossa a könnyűzene ösvényeit, hiszen - szinte napra pontosan - negyven éve lépett be a Hungáriába.

Akár a múltról, akár a jelenről van szó, történeteinek sora végeérhetetlen, legyen szó egy nyugat-berlini pizzázásról, tunéziai tevekalandokról, soha alá nem írt, világkarriert ígérő szerződésekről, vagy az együttes hangszereinek nyugatról történő beszerzéséről, amelynek főszereplője egy cipősdoboz volt.
Az irigyelt siker persze csak kívülről tűnt annyira csillogónak, hiszen az előző rendszer működésképtelensége, logikátlan szabályrendszere, és fojtó valósága állandó küzdelemmé tette még a legkönnyedebb műfaj sztárjainak mindennapjait is, és sokszor egészen hihetetlen kalandokat produkált, amelyeken ma már jókat lehet derülni, akkor azonban nehéz volt átélni azokat. Mindezek mégsem törték meg Szikora Robi és az R-GO legendás életigenlését, sőt, bizonyos mértékig még katalizálták is azt.
Azt pedig, hogy a csikidám örök, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az R-GO új lemezzel jelentkezik, amelyhez új gidák is dukálnak.

A média Guinness-rekordere
Megszámlálhatatlan műsornak volt már a háziasszonya, az igazi média-cunami azonban az elmúlt években érte utol.

Jakupcsek Gabriella ugyanis nem csupán a napi rendszerességgel jelentkező Ridikül című talk-showt vezeti, de emellett a Magyarország, szeretlek! meghatározó személyisége is Csiszár Jenő oldalán.
A nézők persze csak a kész műsorokkal találkoznak a képernyőn, mindehhez azonban olyan gépezetet kell üzemeltetni a háttérben, amely nem csupán olajozottan és profin működik, de szinte naponta termeli ki magából a nem hivatalos Guiness-rekordokat. A Ridikül immáron a kétszázadik adásához közelít, márpedig elég abba belegondolni, hogy ez hetente huszonöt vendéget jelent, közel ezer oldal írott anyagot, és szinte felfoghatatlan mennyiségű információt. Jakupcsek Gabriella ezért is hívja a műsorra való felkészülést „tanulásnak”, hiszen rengeteg személyes történetet kell napról-napra befogadnia ahhoz, hogy elkészülhessenek az adások.

Hogy mindezt miként tolerálja a családja, milyen vicces helyzeteket szül ez az öltözőben, mi zajlik a kulisszák mögött, hogyan heccelik egymást Csiszár Jenővel a Magyarország, szeretlek! felvétele előtt ahhoz, hogy a kamerák előtt hozni tudják a megszokott formájukat, azt Ön is megtudhatja, csütörtökön este.

Kastélyos lány, de mégsem
Nemesi családból származik, végzettségét tekintve jogász, de volt színésznő, hajmodell, szerkesztő, riporter, műsorvezető, kommunikációs főmunkatárs, legtöbben azonban íróként ismerik.

Első könyvével, az „Úrilányok Erdélyben” című munkájával ugyanis szinte berobbant a hazai könyvpiacra, aztán kellőképpen sokkolta közönségét, amikor a lektűr műfaja után inkább a levélregény felé fordult, Meskó Zsolttal közösen írt második könyvében. Szándékosan választotta ezt a műfajt, nem szerette volna ugyanis, hogy a közönsége beskatulyázza a „kastélyos lány” szerepébe. A kísérlet sikerült, hiszen a „Szerelemféltők” is igazi siker lett. Köteteinek száma azóta is szépen gyarapszik – az olvasók és kiadója legnagyobb örömére.
Mindeközben arra is jutott ideje, hogy egy patinás erdélyi kastélyban főzőműsort forgasson az egyik tematikus csatorna számára, amely pillanatok alatt a televízió egyik legsikeresebb produkciójává nőtte ki magát.
Ugron Zsolna tehát nem pazarolja az idejét, hiszen két gyermek édesanyjaként is helytáll, az írói hivatás gyakorlása mellett pedig jogászként régi törvénykönyvekben kutat a középkori női előjogok témájában is.

Sakkban tartott tojások
Libát csak nagyon nagy körültekintéssel tessék tartani! Dürvangerné Gál Magdolnánál is ezzel kezdődött minden… Kikeltek a pelyhes kislibák, felnőttek, tojni kezdtek, ő pedig addig-addig forgatta a kezében a tojásokat, amíg el nem kezdett csipkéket álmodni rájuk.

Beszerzett hát egy tojásfaragásra alkalmas szerszámgépet, apró pici fúrókat vett hozzá, kifújta a tojásokat, majd elkezdett a héjukba népi csipkemintákat faragni. Az alapok megvoltak, hiszen korábban közel három évtizedig dolgozott a Zsolnay, illetve a Herendi Manufaktúrában porcelánfestőként, úgyhogy innen már csak egy ugrás volt a tojásfaragás.
Aztán elszabadult a pokol: ma már számos országból rendelik tőle a faragott tojásokat, a falu minden lakodalmába ő készíti a gravírozott poharakat, a struccfarm madarai meglepetten vehették tudomásul, hogy a tojásaikból lámpaburák lesznek, jött a pirogravír, a grillázskombájn… elképzelni se tudják.

Most például egy tojásból faragott sakk-készletettel érkezik Fábry Design Centerébe Magdolna.

Fábry - M1 - április 10. csütörtök 20:20


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Fábry Jakupcsek Szikora Ugron Zsolna Design Center

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr166009221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása