HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Duna anzix: A Duna és a Száva találkozásánál - Belgrád

2014.02.24. 08:52 MinDigTV


Duna World: február 24., hétfő , 18:20

42. rész: A Duna és a Száva találkozásánál - Belgrád

Az egyre szélesedő Danubius negyedik, s egyben utolsó fővárosába, a "szerb élet lüktető szívébe" érkezett. Belgrád a Duna mente legtöbbet ostromolt városa.

A harcok itt mindig azért a hatalmas, nemcsak védelmi, hanem szimbolikus jelleggel is bíró erődmonstrumért zajlottak, amely a Száva és a Duna összefolyásánál, a két folyó fölötti domboldalon magasodik. A stratégiai ponton álló vár, sokszor határokat is kijelölt. Aki ezt az erősséget uralta, az uralta a Balkánt is...

Duna World: február 24., hétfő , 18:20

    rendező: Pozderka Ivett
    forgatókönyvíró: Pozderka Ivett
    operatőr: Karácsony Sándor, Mayer Zoltán, Várszegi Róbert

A filmsorozatról:

A 60 részes lírai, szubjektív filmsorozat a Duna folyam útját járja be fekete-erdei forrásától fekete-tengeri torkolatáig. A Duna útja során számos nemzettel találkozik, melyek sorsát évezredek óta a nagy folyó formálja. Sorozatunk célja bemutatni azokat a kincseket, melyek e páratlan folyam útját keresztezik, s kiemelni a Duna azon értékeit, melyek talán napjainkban elfelejtődtek. A fenséges folyó múltjában vájkálva, azt jelenével illusztrálva, azt reméljük, talán a jövőjéért is tehetünk valamit. Szeretnénk ugyanis, ha valaki - éljen bárhol is a Duna-medencében - mindig kimondhatná, "a mi Dunánk".


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

 

Szólj hozzá!

Címkék: Belgrád Duna World MinDig TV Duna anzix

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr845829881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása