HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Zenevonat

2014.02.21. 18:15 MinDigTV


Duna TV – február 22. 13:05

Tony Hunter a filmmusical műfajának hatalmas sztárja, de újabban úgy tűnik, hírneve kezd megkopni. Amikor Hollywoodból New Yorkba érkezik, szerző barátai, a Marton házaspár új előadás ötletével várják: az ünnepelt drámai rendező, Jeffrey Cordova irányításával képzelik el új darabjukat, amelyben Tony Hunter partnernője egy ifjú balettcsillag, Gabrielle Gerard lenne. Tony éppen annyira tart a szokatlan stíluskeveréstől, mint Gabrielle, különösen, amikor látszik, hogy Cordova kizárólag a maga ötleteit valósítja meg az előadásban. A fausti pokoljárást megidéző darab bemutatója totális bukást hoz, a színészek azonban összefognak, hogy megmentsék az előadást, és a gyorsvonat sebességével közeledő turnéra alapjaiban változtassák azt át szórakoztató produkcióvá.

A Zenevonat a klasszikus hollywoodi musicalek egyik leghíresebbike, amelyben a legendás Fred Astaire játssza a főszerepet, oldalán a káprázatos tánctudású Cyd Charisse-szal, akit az Ének az esőben híres táncfantázia-betétjéből mindenki ismerhet. Az 1953-ban készült filmet Vincente Minelli rendezte.

Zenevonat – Duna TV – február 22. 13:05

rendező: Vincente Minnelli
forgatókönyvíró: Adolph Green, Betty Comden, Alan Jay Lerner
zeneszerző: Arthur Schwartz
operatőr: Harry Jackson
díszlettervező: Cedric Gibbons, E. Preston Ames
jelmeztervező: Mary Ann Nyberg
producer: Arthur Freed
vágó: Albert Akst

szereplők:
Fred Astaire (Tony Hunter)
Cyd Charisse (Gabrielle Gerard)
Oscar Levant (Lester Marton)
Nanette Fabray (Lily Marton)
Jack Buchanan (Jeffrey Cordova)
James Mitchell (Paul Byrd)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: musical Duna TV MinDig TV Fred Astaire Zenevonat

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr295825938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása