HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Félix és Lola

2014.02.11. 17:14 MinDigTV


Duna: február 11. kedd, 22:05

Különös rendező a francia Patrice Leconte. Soha nem csatlakozott divatos mozgalmakhoz, a filmművészetet megreformálni óhajtó csoportosulásokhoz, neve nem bukkan fel a mindig szenzációra éhes bulvárlapokban. Egyszerűen „csak” dolgozik: rendez, forgatókönyvet ír, szerepel. Immáron 35 éve, rendületlenül. Egyik filmje sem hasonlít a másikhoz, stílusjegyek alapján nehéz lenne kitalálni a rendezőjüket. Valószínűleg unná, ha egymás után hasonló típusú, hasonló műfajú filmekbe kellene fognia.


Magánemberként is közvetlen, sallangmentes. Kezdetben amatőr filmeket készített, képregényeket írt és rajzolt magazinok számára, majd a vígjátékok kezdték érdekelni. Nevét a Monsieur Hire óta kezdték megismerni külföldön is, miután a film sikerrel szerepelt a Cannes-i Filmfesztiválon. Legismertebb filmje talán a Lány a hídon, amelyben bár egy csók sem csattan el, minden idők egyik legszenvedélyesebb filmje.

A Félix és Lola halk szavú, mégis titokzatos kamaradráma, két zárkózott ember furcsa szerelmi története. Különös történet, különös hangulatokkal. Félix megismerkedik Lolával és halálosan beleszeret. A lány maga a rejtély: felkínálkozik, majd bezárkózik, közeledik, majd elmenekül. A fiú szeretné megérteni, s titokban követi a lányt. Lola egy bárban köt ki, ahol rajongva figyeli az énekest, majd elvonul vele. A fiúnak hazugságokat mesél. Lassanként kiderül, van egy hatéves lánya, s volt férje (a bárénekes) megfenyegette, hogy amíg ő él, Lola nem lehet boldog. Lola rá akarja venni Félixet, hogy ölje meg a férfit.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2001-ben Arany Medvére jelölték.

Duna: február 11. kedd, 22:05

rendező: Patrice Leconte
forgatókönyvíró: Patrice Leconte, Claude Klotz
operatőr: Jean-Marie Dreujou
jelmeztervező: Annie Périer
látványtervező: Ivan Maussion
vágó: Joëlle Hache

szereplők:
Charlotte Gainsbourg (Lola)
Philippe Torreton (Félix)
Ahmed Guedayia (Karim)
Karim Soutan (Ludo)
Muriel Combeau (Arlette)
Emmanuelle Bataille (Marina)
Alain Bashung (Énekes)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film romantikus Duna TV MinDig TV Félix és Lola

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr495809666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása