HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Univerzum: Az észlelés határa

2014.02.04. 16:14 MinDigTV


Duna - február 5., szerda, 15:30

"Nagyon is lehetséges, hogy észlelésünk határain túl olyan világok rejtőznek, amelyekről semmit sem tudunk." /Albert Einstein/

A körülöttünk levő világot öt érzékszervünkkel érzékeljük. Ezek közül a szem a legfontosabb. Évszázadokon keresztül a művészek voltak azok a kiválasztottak, akik megörökítették a láthatót. Mára azonban már kitágult a világ. Ma a tudományos képzelet még nagyobb távlatokat nyit meg előttünk.


A tudomány olyan eszközöket ad a kezünkbe, amelyekkel kis világunkat - a világegyetem sok-sok alkotóeleme közül az egyiket - a maga valóságában láthatjuk. A tudósok csak most kezdik felmérni a világmindenség nagyságát. A művészek mindig is kutatták a végtelent, a látóhatáron túli titokzatos világot. Ahogy William Blake írta: "Ha kinyitnánk a látáshoz vezető ajtót, minden olyannak tűnne, amilyen a valóságban - végtelennek."

Univerzum - Az észlelés határa - Duna - február 5., szerda, 15:30
osztrák ismeretterjesztő filmsorozat


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: észlelés a szem Duna TV Univerzum MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr615798747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása