HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Neve is van: Budapest - Az autókorszak vége?

2014.01.09. 10:39 MinDigTV


Duna TV: január 9. csütörtök, 15:30

Százezernyi budapestivel együtt minket is foglalkoztat: Hogy válhatna Budapest szégyenéből ismét Budapest büszkeségévé a Kossuth Lajos utca? Van-e esély arra, hogy a Széll Kálmán tér végre igazi városi köztérré alakuljon? Mi a Millenáris Park sikerének titka? Miért vonzóak a külföldiek számára a pesti zsidónegyed romkocsmái? Mit vártak és mit kaptak a Mátyás tér felújításától a józsefvárosi szegények?


Túlzásra hajlamos újságírók Budapestet időnként európai Hollywoodként emlegetik. Persze nem minden produkció azért jön ide, amire mi büszkék vagyunk. Van olyan stáb, amelyet a város gyönyörű fekvése és építészeti értékei vonzanak ide, de olyan film is akad, amelynek kopott, lepusztult háttérre van szüksége. Milyen is Budapest valójában? Mi az, amit ma láthatunk, és milyenné alakul a következő évtizedekben?

Építészek, képzőművészek, várostervezők, ökológusok és közlekedésfejlesztők segítségével próbálja a film értékelni a városképet és megérteni a város működését.

Duna: január 9. csütörtök, 15:30

    rendező: Kocsis Tibor, Sibalin György
    forgatókönyvíró: Gadó György Pál
    operatőr: Kocsis Tibor, Sibalin György


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Budapest Kossuth Lajos utca Széll Kálmán tér Neve is van: Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr845748492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása