HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


80 nap alatt a Föld körül

2013.12.30. 10:42 MinDigTV


M1 – december 30. 16:05

Oly sok, a mai Hongkongban játszódó akcióvígjáték és kosztümös harcművészeti komédia után Jackie Chan a XIX. századi Angliában tűnik fel egy-két jól eltalált filmmel. A Londoni csapásban vadnyugati kalandjait folytatta a viktoriánus birodalmi fővárosban, a 80 nap alatt a Föld körül című produkcióban pedig a jól ismert és megunhatatlan Verne-regény cselekményét formálja a maga alakjára.


A körülményes és furcsa hagyományok bűvöletében élő angolok körül most izzik a levegő: ablakok törnek, pofonok csattannak és gőzgépek durrannak szét. Míg a világrekordot kísértő fogadásra itt is egy különc angol, Phileas Fogg vállalkozik – Steve Coogan alakításában –, addig hűséges segítőtársa, Passepartout szerepét egy titkos küldetésben járó kínai atyafi tölti be: testhez álló szerep Jackie számára.

Az útvonal változatlan: Párizs, Isztambul, majd India, Kína és a Csendes-óceán után San Francisco, ezt követően a vadnyugati pusztákon át New York és újra London. Női útitársuk (Cécile de France) ezúttal nem Indiában, hanem már Párizsban csatlakozik hozzájuk, miközben árnyékként követi őket a Scotland Yard egy igyekvő nyomozója (Ewen Bremner), aki mellett még a gyilkos Fekete Skorpió klán harcművészetekben jártas tagjai is folyton az életükre törnek. Minden fontosabb állomásra jut egy-egy akrobatikus csetepaté – Jackie és kínai kaszkadőrcsoportjának brillírozásaival, a csillogásról pedig olyan sztárok gondoskodnak, mint Arnold Schwarzenegger, Owen Wilson, Kathy Bates vagy John Cleese.

80 nap alatt a Föld körül – M1 – december 30. 16:05

    rendező: Frank Coraci
    író: Jules Verne
    forgatókönyvíró: David N. Titcher, David Benullo, David Andrew Goldstein
    operatőr: Phil Meheux
    díszlettervező: Jille Azis, Sabine Schaaf
    jelmeztervező: Anna B. Sheppard
    zene: David A. Stewart, Trevor Jones
    producer: Bill Badalato, Hal Lieberman
    látványtervező: Perry Andelin Blake
    vágó: Tom Lewis

    szereplők:
    Steve Coogan (Phileas Fogg)
    Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing)
    Cécile De France (Monique La Roche)
    Arnold Schwarzenegger (Hapi)
    Rob Schneider (San Francisco-i csavargó)
    Jim Broadbent (Lord Kelvin)
    Ian McNeice (Kitchener)
    Kathy Bates (Viktória királynő)
    David Ryall (Lord Salisbury)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Arnold Schwarzenegger Jules Verne Jackie Chan 80 nap alatt a Föld körül

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr115717199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása