HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A nemzet aranya

2013.12.14. 16:54 MinDigTV


2004 egyik legnagyobb filmsikere volt, három évvel később folytatása is készült. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott. M1 december 14. szombat, 20:20


Aranytárgyak, drágakövek és antik műtárgyak soha nem látott tömege alkotja azt az elveszett kincset, amely évezredek alatt gyűlt össze az ókori keleten, majd a templomos lovagok őrizték, s végül a szabadkőművesek felügyelete alatt jutott el az Újvilágba az amerikai függetlenségi háború idején. Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage), a történész és szenvedélyes kódfejtő az egykori őrzők által hátrahagyott rejtélyes üzenetek megfejtésével egyre közelebb jut a kincshez, amely nézete szerint a közt illeti meg. Korábbi megbízója, Ian Howe (Sean Bean) és emberei alig egy lépéssel mögötte járnak, hogy rátegyék kezüket az aranyra. A kincshez vezető térkép a Függetlenségi Nyilatkozat hátoldalán van elrejtve, ám Gates hiába figyelmezteti a hatóságokat és a levéltár igazgatónőjét, Abigail Chase-t (Diane Kruger), az Egyesült Államok legfontosabb történelmi dokumentumát mindenki ellophatatlannak gondolja. Amikor az iratnak mégis lába kél, a kalandor és csinos kolléganője együtt lépnek akcióba, hogy visszaszerezzék a Nyilatkozatot, és megelőzzék a mindenre elszánt kincsvadászokat.

A film végigkalauzolja a nézőt az amerikai történelem számos kiemelkedő emlékhelyén, New Yorktól Philadelphián át Washingtonig. A történelmi rejtvényfejtés és a parázs akciójelenetek izgalmát egyesítő alkotás 2004 egyik legnagyobb filmsikere volt, három évvel később folytatása is készült ugyanazokkal a főszereplőkkel.

A nemzet aranya – m1 – 2013. december 14. 20:20

rendező: Jon Turteltaub
író: Jim Kouf, Oren Aviv, Charles Segars
forgatókönyvíró: Jim Kouf, Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
operatőr: Caleb Deschanel
jelmeztervező: Judianna Makovsky
zene: Trevor Rabin
producer: Jerry Bruckheimer, Jon Turteltaub
látványtervező: Norris Spencer
vágó: William Goldenberg

szereplők:
Nicolas Cage (Ben Gates)
Sean Bean (Ian Howe)
Diane Kruger (Abigail Chase)
Justin Bartha (Riley Poole)
Jon Voight (Patrick Gates)
Harvey Keitel (Sadusky)
Christopher Plummer (John Adams Gates)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: akciófilm Nicolas Cage M1 MinDig TV A nemzet aranya

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr495692665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása