HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Tóth Tamás: A mai napig van olyan mese, amit nagyon szeretek

2013.12.12. 14:33 MinDigTV


A meteorológus, a közmédia időjárás-jelentője vall a mesékhez fűződő kapcsolatáról.


„A mai napig van olyan mese, amit nagyon szeretek. Ilyen például a Magyar népmesék vagy a Mesék Mátyás királyról, de a Frakk, netán a Mézga család szintén ott van a kedvenceim listáján. S hogy miért szeretem őket? Mindegyiket valami másért. A magyar népmesék sorozat szerintem rendkívül gyerekbarát. A karakterek, a tanulságos történetek, illetve ahogy a magyar népművészet elemeit, karaktereit "belecsempészték" a kicsik számára is feldolgozható formában, ez már néhány évesen is megfogott. Természetesen Szabó Gyula hangja nélkül elképzelhetetlen lenne számomra a Magyar népmesék...

A Mesék Mátyás királyról sorozatról a történelmünk (amit nagyon szeretek) egy szeletének hétköznapi pillanatait mutatja be, mindemellett nagyon fontos üzenete, hogy egyfajta igazságos értékrend felállítását erősítsen a gyermeki lélekben. A Frakkban a hangok, a karakterek és a külön-külön epizódokba foglalt bohókás történetek a legkisebbeknek is jó szórakozást nyújtanak évtizedek óta. A Mézga családot pedig a 'rímhányó Romhányi' szövegei tették teljesen egyedülállóvá és szerethetővé.”

Az MTVA idén is meghirdette A Nagy mese pályázatot (részletek: A Nagy mese). A pályázat kapcsán az MTVA felkérte műsorvezetőit, hogy osszák meg a mesékkel kapcsolatos gondolataikat, személyes élményeiket.
A Nagy mese összekapcsolódik az MTVA Jónak lenni jó! elnevezésű adománygyűjtő akciójával, melynek keretében tavaly 92 millió forintot gyűjtött össze a közmédia a hátrányos helyzetű, és nehéz sorsú gyermekek gondozására létrejött Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára (részletek a tavalyi gyűjtésről).
Idén a Jónak lenni jó! adománygyűjtés kedvezményezettje a Katolikus Karitász. A magyar katolikus egyház hivatalos segélyszervezete több intézményt támogat, többek között a vakok Batthyány László római katolikus gyermekotthonát, óvodáját, általános iskoláját.

Ide látogattak el műsorvezetőink, és közel 4 órán keresztül meséltek a gyerekeknek. Kedvenc meséit mesélte: Knézy Jenő, Kovács Koko István, Varga Edit, Novodomszky Éva és Marco nevű fia, F. Tóth Petra (a Család-barát magazin orvosmeteorológia-jelentője), Trömböczky Napsugár (a Gyerekhíradó műsorvezetője), Rátonyi Krisztina, György-Horváth Zsuzsa, valamint Klement Zoltán (a Kívánságkosár műsorvezetője).

További részletek A Nagy mese versenyről.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat Tóth Tamás Kovács Koko István A Nagy mese

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr605687543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása