HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Csordás Ákos már nem lehet ott a Fináléban

2013.12.09. 08:14 MinDigTV


Minden eddiginél feszültebben telt a 9. Döntés. Nem véletlenül, hiszen a TOP 3-ba jutás volt a tét. Végül a két biztos továbbjutó Danics Dóra és a ByTheWay lett, Ákosnak és Tündének kellett párbajoznia. Mivel a mentorok nem jutottak dűlőre, a nézők szavazata alapján Ákosnak kellett búcsúznia. Így a magyarországi X-Faktor történetében először két lány és egy csapat jutott a Döntőbe.


A versenyzők ezen az estén párbajoztak utoljára egymással a továbbjutásért, pontosan egy hét múlva pedig kiderül, ki lesz az X-Faktor 2013 győztese!

Ez már az utolsó Döntés, nagyon nagy a tét, így érthető a feszültség. Tóth Gabi számára hihetetlen, hogy így elmentek a hetek, már mindenkin érződik a nyomás, egész más hangulata van ennek az estének is. Szikora Robi nagyon bízik a csapatában, és úgy gondolja, hogy bebizonyították a kritikusoknak, a fanyalgóknak és a kételkedőknek is, hogy van itt helyük. Végül hozzátette, hogy egy szavazat csupán egy csoki árába kerül, manapság pedig nem éri meg csokizni. Bár Geszti Péter nehezen tudott megszólalni a „gasztromarketing” után, ő is érzi a feszültséget, egyre fáradtabbak a versenyzők, és egyre nehezebb őket összeszedni, de nagyon bízik a lányaiban. Alföldi Róbert, bár versenyző nélkül maradt, a „mentorok mentora” lett, mindhárom társa neki mondja el a gondolatait.

Az este feszültségét a négy döntős közös produkciója oldotta, Avicii Wake Me Up című slágerével.

A rövid szünet és a szombati adás legszebb pillanatainak felelevenítése után megérkezett az est extra fellépője, a Hooligans. A srácok Mindörökké című dalukkal zúztak az X-Faktor színpadán.

Elérkeztek az utolsó másodpercek, amíg még szavazhattak a nézők. Majd Lilu 20:35-kor lezárta a szavazást. Következtek az eredményhirdetés feszült percei.

Aki biztosan énekelhet jövő szombaton, hogy a mindent eldöntő fináléba jusson: Danics Dóra és a ByTheWay. Csordás Ákosnak és Krasznai Tündének kellett párbajoznia.

„Amikor először meghallottam a hangját, imádkoztam, hogy a fiúkat kapjam” – így konferálta fel mentoráltját Tóth Gabi. Csordás Ákos, aki elindult Békésről, hogy megvalósítsa az álmát, Charlie Nézz az ég felé című balladáját énekelte.

Geszti Péter mentortársai szavait idézte fel Krasznai Tünde felkonferálásakor. Azokat a pozitív véleményeket olvasta fel, amelyek Alföldi Róbert és Szikora Robi szájából hangzottak el az eddig adások alatt.

Geszti Péter kezdte az értékelést. Ákosnak azt mondta, nem véletlen, hogy a fiúk közül ő jutott el ilyen sokáig. Nagyon jó hangja van, nagyon megszerették őt, mert egy kedves fickó. Szépen sikerült a párbajdala is, becsületére vált, mégis úgy gondolja, hogy nem jött ki belőle minden az X-Faktor alatt, pár dolog megrekedt benne az adások során. Tündét olyan különleges előadónak tartja, aki be tudja rántani az embert egy olyan galaxisba, ahol az érzelmek laknak. Ő egy másik kategóriában játszik. Ákost küldte haza.

Tóth Gabi kicsit hasonlónak érzi magát Krasznai Tündéhez, mert fiatal kora ellenére már ő is nagyon sok mindent megélt, ezért több mindent ki tudnak adni magukból a színpadon, mert van honnan meríteniük. „Nagyon kellesz ebbe a szakmába, ilyen énekesnőkre van szükség”. Nem érzi igazságosnak, hogy pont ők ketten állnak itt, bár ebben a helyzetben már senki esetében sem lenne ez igazságos. Ákos viszont olyat mutatott neki a színpadon, 21 éves létére olyan erőket mozgatott meg, mint még soha. Ősi erő volt benne, amit lehet, hogy nem az élettapasztalatából hozott, hanem ezzel együtt született. Megható volt számára ez a párbajdal. Ákos újra reményt adott, hogy ha bármikor letérünk a helyes útról, mindig visszatalálhatunk rá. Nagyon sajnálta, de Tündét küldte haza.

Szikora Robi úgy kezdte, hogy bármit is mondjon, azzal valakit sérteni fog, de úgy érzi, elismerő szavakkal nem lehet igazi sebeket ejteni. Címszavakban értékelte a versenyzőket, Tündének azt mondta, ő a nagy pillanatok mestere, kicsit szögletes volt, nem teljesen gömbölyű, de pont ez volt benne a szép, hogy nem volt átlagos. Ugyanakkor úgy érezte, hogy a 7. adástól kezdve egy kicsit mintha vesztett volna fényéből, elkezdett lefelé tendálni. Ákost gyakran Csodás Ákosnak nevezte magában. Ez a srác, aki elindult a Viharsarokból, hogy szerencsét próbáljon, de talán ez nem is szerencse, ez a tehetség. Nagy test, nagy hang, nagy lélek. A tehetségnek nincs műfaja, mégis úgy érzi, hogy Ákos jobban tudott a műfajok között közlekedni, ezért Tündét küldte haza.

Alföldi Róbert először Ákoshoz intézte a szavait. Azt mondta, óriási tehetség lakik benne, és megvan minden adottsága ahhoz, hogy ebben a szakmában tökéletesen megállja a helyét. Tündének azt mondta, azt tudja a színpadon, amit nagyon kevesen. Közölni tud, jelenléte van. Ákos egy nagyon nagy ígéret, Tünde pedig minden színpadra lépésekor egy nagyon-nagy élmény volt számára. Ezért Ákost küldte haza.

Az állás így döntetlen lett. A két versenyző sorsáról a nézői boríték döntött. A nézők szavazata alapján az X-Faktortól Csordás Ákosnak kellett búcsúznia.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: X-Faktor Krasznai Tünde Danics Dóra Csordás Ákos ByTheWay

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr385682634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása