HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A majmok kastélya

2013.12.06. 16:38 MinDigTV


Az idők kezdetén a majomtársadalom békésen éldegélt a szavannákon, mígnem egy szörnyűséges árhullám két nemzetségre szakította őket... A műsorszám megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott. M1 - december 8. vasárnap 13:10


Az idők kezdetén a majomtársadalom békésen éldegélt a szavannákon, mígnem egy szörnyűséges árhullám két nemzetségre szakította őket. Néhányan úgy élték túl, hogy sikerült a közelben lévő erdő óriás fáira kapaszkodniuk, mások a vízből kiálló sziklákra menekültek. Hosszú évek elteltével az ily módon kettészakadt majomtársadalom különböző fejlődési folyamaton ment át.

A történet a woonkosoknál kezdődik. Ők a fenti világ majomtársadalma, akik a magas fák, az égig érő fák lombozatán tanyáznak. Ősi félelem tartja őket örök rettegésben: alázuhanni a "lenti világba", melyben hatalmas veszélyek és rosszindulatú szörnyek lakoznak. A fiatal Kom nem hisz ezekben a zagyvaságokban. Így kihívó magatartásával és egy pillanatnyi figyelmetlenség révén az övéi által annyira elutasított, hírhedt laankos világba zuhan. A dzsungel sötétjében való zuhanás után csodával határos módon menekül meg és a király vendégszeretetét élvezve a majmok kastélyába kerül. A jó öreg Flavius mester és a kedves szolgálólány, Gina segítségével felfedezi a civilizációt és a kastély lakóinak szokásait. Őszinteségének, vidámságának és lefegyverző nemeslelkűségének köszönhetően hamarosan a király kedvence és udvari bolondja lesz. A rossz erői azonban ólálkodnak. Serignol, az aljas főudvarmester a primitív Gorinnal és az öreg nevelőnővel összeesküvést szőnek, a hatalomra törnek. Sikerre szomjúhozva fokozatosan mérgezik a király Ida nevű lányát. Komnak sok-sok viszontagsággal kell szembenéznie, hogy Ginát segítve megmentsék a hercegnőt. Együtt, okosan megleckéztetik a laankosokat és kibékítik az idők hajnalán kettészakított majomnemzetséget.

A majmok kastélya - M1 - december 8. vasárnap 13:10

rendező: Jean-François Laguionie
forgatókönyvíró: Norman Hudis, Jean-François Laguionie
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Jean-Paul Rossard
vágó: Soazic Veillon

szereplők:
Matt Hill (Kom hangja)
Nadia Fares (Gina hangja)
John Hurt (Sebastian hangja)
Michael York (a király hangja)
Rik Mayall (Gerard hangja)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: rajzfilm gyerekcsatorna M2 MinDig TV A majmok kastélya

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr595678825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása