HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Nézz az égre!

2013.11.25. 09:22 MinDigTV


Duna TV: november 26. kedd, 21:25

John Duigan rendező filmje megkapó hangulatú képsorokban, remek színészek (Charlize Theron, Stuart Townsend, Penelopé Cruz) közreműködésével kelti életre a harmincas évek Párizsának művészvilágát.


Guy Malyon, egy ír származású diák 1933-ban Cambridge-ben egy viharos éjszakán ismerkedik meg  Gilda Bessével, az egyetemi körök egyik legendás személyiségével, aki egy francia arisztokrata és egy amerikai anya leánya. Gilda teljesen lenyűgözi a fiút azzal a könnyedséggel, amivel az életét éli. Szenvedélyes kapcsolatuk néhány évvel később Párizsban folytatódik, ahol a fényképészként dolgozó Gilda nemcsak Guynak, hanem Miának, az ifjú spanyol ápolónőnek is szállást ad lakásában. Guy és Mia hamarosan önkéntesként útnak indulnak a polgárháború dúlta Spanyolországba, az igazi próbatételek azonban a világháború kitörése után várnak Guyra.

John Duigan rendező (Szirének; Gyepkutyák) filmje megkapó hangulatú képsorokban, remek színészek (Charlize Theron, Stuart Townsend, Penelopé Cruz) közreműködésével kelti életre a harmincas évek Párizsának művészvilágát, amelyre egyre fenyegetőbb árnyak vetülnek a háború közeledtével. Az angol-kanadai koprodukcióban készült, erotikus töltésű romantikus dráma 2005-ben négy kategóriában nyerte el a Kanadai Filmakadémia Genie-díját, a Milánói Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a legjobb film díjával tüntették ki.

Duna: november 26. kedd, 21:25

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: John Duigan
forgatókönyvíró: John Duigan
operatőr: Paul Sarossy
jelmeztervező: Mario Davignon
látványtervező: Jonathan Lee
vágó: Dominique Fortin

szereplők:
Charlize Theron (Gilda Bessé)
Penélope Cruz (Mia)
Stuart Townsend (Guy)
Thomas Kretschmann (Thomas Bietrich)
David La Haye (Lucien)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Charlize Theron Penélope Cruz MinDig TV Nézz az égre!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr75654810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása