HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A hatalom ára

2013.11.08. 10:09 MinDigTV


Duna TV – november 9. 21:00

A hatalom ára igazi ritkaság az olasz, az úgynevezett „spagetti” westernek sorában, hiszen egy konkrét történelmi eseményt dolgoz fel.


Az amerikai polgárháború véget ért ugyan, de az indulatok még egyáltalán nem csillapodtak a vesztes Dél államaiban. Amikor a texasi Dallasban az elnök látogatását várják, a helyi hatalmi körök titokban merényletet készítenek elő ellene. Az öreg Willer tudomást szerez a dologról, és amikor nem hajlandó az összeesküvők közé állni, meggyilkolják. Fogságból hazaérkező fia, Bill eltökéli, hogy leleplezi a gyilkosokat, ám az elnök elleni merényletet nem sikerül megakadályoznia. Különböző hatalmi érdekekkel találja szemben magát, és hamarosan már nem tudja, kiben bízhat és kiben nem.

A hatalom ára igazi ritkaság az olasz, az úgynevezett „spagetti” westernek sorában, hiszen egy konkrét történelmi eseményt dolgoz fel, a Garfield elnök elleni merényletet, ám korántsem a történeti hűség igényével, sokkal inkább egy, a film elkészítéséhez képest közelmúltbeli eseményre, a Kennedy-merényletre reflektálva. A film a politikai összeesküvés témáját variálja a filmtípusban megszokottnak számító bosszúmotívummal, jó néhány sztárt (Giuliano Gemma, Fernando Rey, Van Johnson) és a műfaj megannyi felejthetetlen fizimiskájú, marcona mellékszereplőjét felvonultatva. Tonino Valerii, a film rendezője Sergio Leone asszisztenseként kezdte pályáját, majd olyan kiváló westernek rendezése fűződött a nevéhez, mint a Nevem: Senki, az Élet vagy halál, vagy A harag napjai.

A film vetítésével emlékezünk az októberben autóbaleset következtében elhunyt Giuliano Gemmára, akinek három további remek westernjét is vetíti majd a Duna Televízió szombat délutánonként (Egy lyukas dollár; Adios, gringó!; Tetőnk a csillagos ég).

A hatalom ára – Duna TV – november 9. 21:00

rendező: Tonino Valerii
író: Massimo Patrizi
forgatókönyvíró: Massimo Patrizi, Ernesto Gastaldi
zeneszerző: Luis Bacalov
operatőr: Stelvio Massi
producer: Bianco Manini
vágó: Franco Fraticelli

szereplők:
Giuliano Gemma (Bill Willer)
María Cuadra (Lucretia Garfield)
Fernando Rey (Pinkerton)
Antonio Casas (Willer)
Manuel Zarzo (Nick)
Benito Stefanelli (Jefferson sheriff)
Ángel del Pozo
Massimo Carocci


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: western Duna TV MinDig TV A hatalom ára

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr195620460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása