HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Mándoki László a Fábryban

2013.11.07. 10:05 MinDigTV


Varnus Xavér, PASO, Mándoki László, és Tarr Mária csütörtök este a Fábryban. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 november 7. csütörtök, 20:20


Varnus Xavér - Kis kihívás nem kihívás
Nincs könnyű dolga, lássuk be: az orgonát kifejezetten nehéz népszerűsíteni. Nem véletlen az, hogy kevés, pontosabban egyetlen utcazenészt sem látunk a hangszerek királynőjével haknizni az aluljáróban, hiszen ember legyen a talpán, aki egy néhány tonnás készséget lecipel magával a lépcsőkön. Pedig igenis ráfér az imázsépítés az orgonamuzsikára, és nem szabad szégyenlősnek lenni.

PASO
A városi legenda szerint a ska mint zenei műfaj neve egy olyan hangutánzó szóból ered, amelyet a hangolatlan gitár megpendítésekor hallható sercegésre használtak a jamaicai zenészek: szerintük ez a hang leginkább a “skat-skat-skat”-ra hasonlít. Mások szerint a ska egyik korai úttörője, Cluet Johnson alkotta meg a kifejezést. De bármi is az igazság, az kétségtelen, hogy a jamaicai zene és a jazz-blues elemek kombinációját magában foglaló stílus a hatvanas évek óta hódít világszerte.

Aki az álmait éli - Mándoki László
Idén először a MÜPA-ban adott nagy sikerű koncertet lelki társaival, akik között olyan világsztárok találhatók, mint Jack Bruce, Bobby Kimball, Greg Lake, Al Di Meola, John Helliwell, Chaka Khan, nyáron pedig Siófokon örvendeztette meg közönségét a Soulmates-élménnyel.

Mesék a súgólyukból - Tarr Mária
Kiskorában szeretett volna színésznő lenni, ezért a szülei kertjének lugasában hol Marie-Antoinette-nek, hol Szinyei Merse Pál lila ruhás hölgyének jelmezében pompázott. A színművészeti felvételin azután, amelyre a Rákosi-korszak legsötétebb éveiben került sor, kerek perec megmondták neki, hogy a szakmának nincs szüksége úrinőre.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Varnus Xavér PASO Fábry Mándoki László Tarr Mária

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr755619101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása