HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Wallander: Az ötödik nő

2013.09.12. 14:53 MinDigTV


Wallander egy idős ember eltűnése ügyében kezd nyomozni. A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott. M2 szeptember 12. csütörtök, 22:55


II. évad/3. rész - Az ötödik nő
Wallander egy idős ember eltűnése ügyében kezd nyomozni, amikor az öreg holttestére egy különösen kegyetlen és alaposan előkészített csapdában talál rá. Nem sokkal ezután újabb holttestek kerülnek elő, és mindegyik esetben közös, hogy a gyilkos láthatóan alkalmat adott áldozatainak, hogy a haláluk pillanatában felismerhessék őt.

Wallander, akit magánéleti gondjai, kapcsolata külön élő feleségével, felnőtt lányával és a szenilitással birkózó, művész apjával szinte a testi-lelki szétesés határára sodornak, zseniális megérzésekkel dolgozó detektív, aki s okszor munkatársai értetlenségét is legyőzve és önmagát is életveszélybe sodorva végére jár a dél-svédországi kikötőváros, Ystad békéjét feldúló gyilkossági ügyeket.

A svéd Henning Mankell bűnügyi regényei, amelyek az utóbbi években sorra jelennek meg magyarul is, világszerte oly hatalmas sikert arattak, hogy a svéd televíziós adaptációk mellett 2008-ban egy angol televíziós feldolgozás is útjára indult. A Kenneth Branagh címszereplésével készült, másfél órás epizódokból álló sorozat különlegessége, hogy angol színészekkel, de eredeti helyszíneken készült, a regénybeli Ystad városában. Az eredetileg a BBC-n bemutatott sorozatot a tervek szerint négy évadra fog kiterjedni, mindegyik három epizódból áll.


Wallander - M2 – csütörtök éjszakánként!

rendező: Philip Martin
forgatókönyvíró: Richard Cottan, Henning Mankell
zeneszerző: Martin Phipps, Vince Pope
operatőr: Anthony Dod Mantle, Igor Martinović
producer: Simon Moseley, Sanne Wohlenberg
vágó: Kristina Hetherington

szereplők:
Kenneth Branagh (Kurt Wallander)
Sarah Smart (Anne-Britt Hoglund)
Sadie Shimmin (Lisa Holgersson)
Richard McCabe (Nyberg)
Jeany Spark (Linda Wallander)
Tom Hiddleston (Martinsson)
David Warner (Povel Wallander)
Tom Beard (Svedberg)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M2 Wallander Kenneth Branagh MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr675508969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása