HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Maxwell

2013.07.02. 12:07 MinDigTV


Duna Tv: július 2., kedd, 21:25

Az 1991-ben elhunyt Robert Maxwell valós élettörténetét vette alapul a BBC 2007-es filmjéhez, amely egy gengszterdráma feszültségével mutatja be egy rendhagyó karriertörténet záró fejezetét. A címszerepet David Suchet, a Poirot-sorozat sztárja alakítja.


Lendületes, jó képességű fiatalember érkezik pénzügyi igazgatónak Robert Maxwell sajtócézár birodalmába. Basil Brookes eleinte csodálattal figyeli Maxwell virtuóz üzleti manővereit: a férfi egyik cégéből a másikba csoportosít át milliókat, hogy tartani tudja státuszát Anglia másik sajtóbirodalma, Rupert Murdoch cégei mellett. Egy idő után azonban világossá válik: Maxwell a menthetetlen bukás felé sodródó vállalkozásait tisztességtelen eszközökkel próbálja felszínen tartani; többek között alkalmazottai nyugdíjalapját is meglopja. Az egykori kárpátaljai kivándorló, aki Nagy-Britannia egyik leggazdagabb emberévé vált, a gazdasági összeomlással együtt magánéleti krízisbe is jut. Feleségével már csak levélben közli válási szándékát, fiatal titkárnőjét pedig reménytelenül ostromolja.

Duna Tv: július 2., kedd, 21:25

rendező: Colin Barr
forgatókönyvíró: Craig Warner
zeneszerző: Kalmita Desai, Malcolm Laws
operatőr: Ian Moss
producer: Colin Barr
vágó: Mark Thornton

szereplők:
David Suchet (Robert Maxwell)
Patricia Hodge (Betty Maxwell)
Ben Caplan (Kevin Maxwell)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: életrajzi film Duna TV MinDig TV Maxwell

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr445387569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása