HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Cambridge-i kémek

2013.06.14. 10:18 MinDigTV


Duna – június 14-én és 21-én, este 21:15-kor

A BBC 2003-ban készült, négyrészes produkcióját Peter Moffat, a Sherlock sorozat alkotója írta.


A harmincas években sok angol értelmiségi gondolta úgy, hogy a jólétbe és saját hagyományaiba merevedett brit társadalom ideje lejárt; így nem csoda, a fasizmus európai térnyerésére válaszul voltak, akik a kommunizmustól remélték az emberiség gondjainak megoldását. 1934-ben Cambridge-ben négy elsőrangú kilátásokkal rendelkező egyetemi hallgató úgy döntött, kémkedni fog a Szovjetuniónak, siettetve a brit civilizáció bukását és az új társadalmi rend győzelmét. Burgess, Philby, Blunt és Maclean beszervezésük pillanatától fogva azon volt, hogy még a látszatát is elkerüljék a baloldali elkötelezettségnek; Burgess egy nácibarát egyesület lelkes tagja lett, Blunt a királyi családhoz fűződő családi kapcsolatait felhasználva az uralkodói körök közelségét kereste, és mindnyájan minden kiváltságos társadalmi helyzetükből adódó lehetőséget kihasználtak, hogy egyetemi tanulmányaik befejeztével egyre gyorsabban egyre magasabbra jussanak az angol vezetői körökben.

A megtörtént eseményeken alapuló angol tévéfilmsorozat 1951-ig követi nyomon a kettős életet élő négy férfi drámai sorsát, akik árulásukért olyan súlyos árat fizettek, amelyről kezdetben még fogalmuk sem lehetett. A BBC 2003-ban készült, négyrészes produkcióját Peter Moffat, a Sherlock sorozat alkotója írta, a főszerepeket pedig Tom Hollander (Büszkeség és balítélet), Toby Stephens (Halj meg máskor!), Samuel West (A király látogatása) és Rupert Penry-Jones (Tartózkodó érzelem) alakítják.

Cambridge-i kémek – Duna – június 14-én és 21-én, este 21:15-kor

 A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Tim Fywell
forgatókönyvíró: Peter Moffat
operatőr: David Higgs
jelmeztervező: Charlotte Walter
zene: John Lunn
látványtervező: Mike Gunn
vágó: Chris Gill

szereplők:
Toby Stephens (Kim Philby)
Tom Hollander (Guy Burgess)
Samuel West (Anthony Blunt)
Rupert Penry-Jones (Donald Maclean)
Anna-Louise Plowman (Melinda Maclean)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV MinDig TV Cambridge-i kémek

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr745361044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása