HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Talpalatnyi föld

2013.04.07. 17:15 MinDigTV


Duna TV: április 7., vasárnap, 20:55

A Magyar Művészeti Akadémia újabb kiválasztott filmje, a Talpalatnyi föld Szabó Pál író és Dallos Sándor forgatókönyvíró műve alapján készült.


A Magyar Művészeti Akadémia újabb kiválasztott filmje, a Talpalatnyi föld Szabó Pál író és Dallos Sándor forgatókönyvíró műve alapján készült. Makk Károly dramaturgként, Máriássy Félix vágóként dolgozott benne. Dallos Sándor forgatókönyvét először Szőts István rendezésében akarták filmre vinni, de végül Bán Frigyes rendezte. A filmet a Royal Apolló filmszínházban mutatták be, a korra jellemző módon először a Dolgozó Parasztok és Földmunkások Szövetsége kongresszusi küldötteinek. Bár a bemutatót „belengte” a politika, örök értékű mű született Szirtes Ádám és Mészáros Ági főszereplésével.  Szirtes ösztönös tehetsége, Mészáros Ági bája és mérhetetlen szakmai tudása, a kisebb szerepekben felvonuló kiváló magyar színészek mind-mind felejthetetlenné teszik ezt az alkotást.

Az 1930-ban játszódó paraszti történet hősei, Góz Jóska és Juhos Marika akik szeretik egymást. Juhos Marika csak apja adóssága miatt egyezik bele a Zsiros Tóth fiúval kötendő házasságba. A lakodalomról azonban szerelemével, Góz Jóskával együtt megszökik. A boldog fiatalok minden terhet, még az adósság kifizetését is vállalják, csakhogy együtt maradhassanak. Látástól vakulásig dolgoznak, de a természet ellenük van. Gyilkos szárazság perzseli a földeket...

Duna: április 7., vasárnap, 20:55

rendező: Bán Frigyes
író: Szabó Pál
forgatókönyvíró: Dallos Sándor
zeneszerző: Veres Sándor
operatőr: Makay Árpád
díszlettervező: Pán József
dramaturg: Makk Károly
jelmeztervező: Surányi Lili
vágó: Máriássy Félix

szereplők:
Szirtes Ádám (Góz Jóska)
Mészáros Ági (Juhos Marika)
Lehotay Árpád (Zsíros Tóth Mihály)
Orbán Viola
Vidor Ferike
Tamás Benő
Vizvári Mariska
Egri István
Bánhidi László
Görbe János
Horváth Teri
Soós Imre


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Soós Imre Szirtes Ádám Talpalatnyi föld Görbe János

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr875205825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása