HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kalahári szurikáták

2013.03.31. 21:08 MinDigTV


A kétrészes ismeretterjesztő film április 1-jén, hétfőn 9 órától látható az M1-en.

szurikáta


http://premier.mtv.hu/Hirek/2013/03/~/media/News/Hirado/Hirek/2011/10/12/09/D_TT20100921016.jpg.ashx

A Kalahári sivatagot különösen kedvelik a szurikáták. A Dél-afrikai Köztársaság Fokföldtől Natalig, sőt Transvaalig, valamint Angolában, Namíbiában és Botswana déli részén honos. Az állomány legnagyobb része az Oranje folyótól délre él.

Bob Bruyns a szurikáták, vagy más néven a négyujjú manguszták életéről készít háromdimenziós filmet. A hosszú hetek és hónapok során a bizalmukba férkőzött, és mindegyik szurikátát külön-külön is megismerte. Szabályosan együtt élt velük és így a kolónia teljesen befogadta őt. A Gosa kolónia életét filmezi 3D-ben, de egyúttal élő adást is közvetít az interneten keresztül, amit a világ minden táján nézhetnek az emberek. Ez azt jelenti, hogy mindenki láthatja, hogyan készül a film a manguszták életéről, és kérdéséket is feltehetnek, amelyekre azonnal választ ad a rendező.

A Gosa gát Tswalu egyik legszebb töltése, a kis szurikáta csapat innen kapta a nevét. Az itteni üreg volt az eredeti lakhelyük, és régebben itt tanyáztak mindig.

Kalahári szurikáták 1-2. rész

Szólj hozzá!

Címkék: film ismeretterjesztő szurikáták M1 Kalahári

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr155186372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása