HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Gladiátor

2013.01.29. 15:49 MinDigTV


A Russell Crowe főszereplésével készült mozi a 2000-es évek egyik legnagyobb bevételt hozó filmje volt. M1 február 3. vasárnap, 21:10

 Maximus a római hadsereg generálisa, akit a barbárok felett aratott legújabb győzelme után a haldokló császár, Marcus Aurelius utódául akar kinevezni. A császár fia, Commodus azonban közbeavatkozik, és aljas cselszövésének eredményeként Maximus földönfutóvá válik, miközben feleségét és gyermekét meggyilkolják.

Maximus útja Észak-Afrikába vezet, itt rabszolgaként eladják egy gladiátoriskolába. Miután Commodus újra engedélyezi a gladiátori játékokat Rómában, Maximus győzelmeinek során át eljut a Colosseum arénájáig, ahol végül szemtől szemben állhat fő riválisával, Commodusszal.

A legjobb film és a legjobb férfi főszereplő (Russell Crowe) díja mellett további három kategóriában nyert Oscar-díjat a Gladiátor, amely a 2000-es év egyik legnagyobb bevételt hozó filmje volt. A puszta sikernél azonban sokkal fontosabb az a hatás, amit a világ filmgyártására gyakorolt: ráirányította a figyelmet a történelmi témákra, amelyeket az új digitális látványtechnika eszközeivel immár olyan lélegzetelállító hatású képekkel sikerült ábrázolni, amelyet eddig csak álmodni lehetett. Teljes ókori városok elevenednek meg szemünk előtt, csaták és más tömegjelenetek aprólékos részletességgel láthatóak a vásznon. Ez a lehetőség követők sorát indította el a Gladiátor által káprázatos sikerre vitt úton.

A filmet Ridley Scott (Nyolcadik utas: a halál; Szárnyas fejvadász) rendezte.

M1 – február 3., vasárnap, 21:10

rendező: Ridley Scott
forgatókönyvíró: David H. Franzoni, John Logan, William Nicholson
operatőr: John Mathieson
jelmeztervező: Janty Yates
zene: Lisa Gerrard, Hans Zimmer

szereplők:
Russell Crowe (Maximus)
Joaquin Phoenix (Commodus)
Connie Nielsen (Lucilla)
Richard Harris (Marcus Aurelius)
Djimon Hounsou (Juba)
Ralph Moeller (Vibius)
Tomas Arana (Quintus)
Oliver Reed (Proximo)
Derek Jacobi (Gracchus)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film M1 Gladiátor Russel Crowe

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr985051323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása