HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A nagy karácsonyi izzócsata

2012.12.21. 15:36 MinDigTV


Harvey Frost rendező nagy múlttal rendelkezik a karácsonyi filmek rendezése terén, a magyar nézők leginkább a két nagy sikerű sorozatot (Váratlan utazás, Szelek szárnyán) köthetik a nevéhez. M1 december 23. vasárnap, 22:25

A karácsonyi időszakban az összes televíziós csatorna igyekszik az ünnepre hangolni nézőit. A vallásos témájú filmek, a romantikus drámák mellett szép számmal szerepelnek a műsoron szórakoztató családi mozik is. Természetesen megvannak ezeknek is a jól bevált kliséi, de valahogy karácsony körül a kényesebb ízlésű nézők is kicsit engedékenyebbek.  Égnek otthon a csillagszórók, a szarvasos pulcsi már felpróbálva, s pár pohár puncs mellé ideális egy könnyed filmvígjáték.


Harvey Frost rendező nagy múlttal rendelkezik a karácsonyi filmek rendezése terén: az ő jegyzi a Mikulás kerestetik, a Mrs. Télapó és az Apát kérek karácsonyra című filmeket, a magyar nézők mégis leginkább a két nagy sikerű sorozatot (Váratlan utazás, Szelek szárnyán) köthetik a nevéhez.

A nagy karácsonyi izzócsata (Battle of the Bulbs) című filmet 2010-ben, a Hallmark csatorna megrendelésére készítette el. Az ötlet nem volt teljesen új, mivel pár évvel korábban a Deck the Halls című filmben is a karácsonyi dekorálás ürügyén estek egymásnak a szomszédok. A két főszereplőnek Daniel Sternt (Reszkessetek betörők I-II.) és Matt Frewert (Drágám, a kölykök összementek) szemelte ki. Ezúttal a story a következő: Bob Wallace minden év decemberében nekiáll kidíszíteni a házát, hogy övé legyen a legfényesebb és legünnepélyesebb karácsonyi dekoráció a környéken. Minél hangosabb a száncsengés, minél giccsesebbek és nagyobbak a szarvasok, annál jobb. Észreveszi azonban, hogy az új szomszéd még feltűnőbb lámpasort szerelt fel. Megindul közöttük a háború a környék legszebb karácsonyi dekorációja címért és a vele járó 5000 dollárért. Ráadásul kiderül, hogy egy régi, feldolgozatlan ellentét is meghúzódik a küzdelem mögött. A harc vérre megy: úgy tűnik, minden módszer megengedett, s a teljes bankszámla is rendelkezésre áll, csak hogy felülkerekedjenek a másikon. Szinte beszakad a girlandoktól roskadozó tető, kijönnek az elektromos művektől az áram túlterheltség miatt, már a feleségek, de lassan a gyerekek sem állnak szóba egymással, ez is kevés ahhoz, hogy a vetélytársak észhez térjenek, a karácsony szellemisége távol marad a két szomszéd vártól. Úgy tűnik, itt csak a csoda (esetleg egy angyal) segíthet…

M1 – december 23. 22:25

rendező: Harvey Frost
forgatókönyvíró: W. Paul Thompson
zeneszerző: Hal Beckett
operatőr: Paul Mitchnick
producer: Jamie Goehring
vágó: David M. Richardson

szereplők:
Daniel Stern (Bob Wallace)
Matt Frewer (Stu Jones)
Allison Hossack (Mindy Wallace)
Teryl Rothery (Mary Jones)
Emily Tennant (Susie Wallace)
William Hutchinson (Chip Jones)
Tim Henry (Mr. Sutton)
Ryan Grantham (Tim Wallace)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 mtv mozi A nagy karácsonyi izzócsata

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr904976417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása