HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A vizsga

2012.10.31. 10:57 MinDigTV


1956 forró ősze után a hatalom rendezi sorait. Az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy valóban hűségesek-e addig alkalmazott emberei. M1 november 4. vasárnap, 20:15


Egytől egyig próbára teszi a szervezet ügynökeit, mindenkinek át kell esnie a vizsgán, tekintet nélkül beosztására, rangjára. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán z eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban.

Ezek az emberek nagyon hittek abban, amit csináltak, rendíthetetlenül hittek az eszmében, és ennek nevében követték el a borzalmakat. A mindenekfeletti lojalitás legtragikusabb vonulata, hogy mindent elsöpör, mindent felülír az ambíció.

A filmet Bergendy Péter (Állítsátok meg Terézanyut!) rendezte, írója Köbli Norbert, aki a 9 és fél randit és a Made in Hungariát is jegyzi.

M1 – november 4., vasárnap, 20:15

rendező: Bergendy Péter
forgatókönyvíró: Köbli Norbert
zeneszerző: Parádi Gergely
operatőr: Tóth Zsolt
producer: Bodzsár István
jelmez: Breckl János
látványtervező: Hujber Balázs
gyártásvezető: Pék Csaba
vágó: Király István

szereplők:
Nagy Zsolt (Jung András)
Kulka János (Markó Pál)
Hámori Gabriella (Éva)
Scherer Péter (Kulcsár Emil)
Elek Ferenc (Csapó)
Haumann Péter (Rozgonyi)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 köztévé mindig tv Kulka János

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr914880778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása