HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hol volt, hol nem volt a Duna TV-n

2012.10.26. 11:52 MinDigTV


A Hol volt, hol nem volt című műsor megálmodója, és elindítója Macskássy Kati rendező volt, aki sajnos már nincs közöttünk, de a műsort az ő szellemiségében igyekszünk folytatni. Ezt a meseműsort azoknak a gyerekeknek, illetve szülőknek ajánljuk, akik úgy tartalmában, mint képi látványban igazi értékre vágynak.


Hajdan a szájhagyomány addig formálta, alakította a meséket, amíg azok beférkőztek a tiszta, öntörvényű gyermeki gondolkodásba, ugyanakkor részévé váltak a felnőttek árnyalt, sokszor tudatosan alakított képzeletének is. A Hol volt, hol nem volt című sorozat ebbe a különös misztériumba, a mesevilág csodáiba kívánja beavatni a gyermek és felnőtt nézőit egyaránt. Ezek az adások alternatívát nyújtanak azok számára, akik nem az agressziót sugalló rajzfilmeket szeretnék nézni, láttatni gyermekeikkel, hanem a kicsik gondolkodásához, értékrendszeréhez, érzelmi világához közelebb álló meséket.

A mára már klasszikussá váló magyar mese- és mondavilágból valók a hetente megjelenő Hol volt, hol nem volt darabjai, amelyeket Vizi Mária rendező formál a gyermekek számára élvezetes mesevilággá. A meséket Tőkés Nikoletta és Albert Gábor színészek tolmácsolásában hallhatják a gyerekek. A csodálatosan megrajzolt képeket, Szyksznian Wanda grafikusművész készíti adásról adásra. Mozgatásukról pedig Török Gábor animátor gondoskodik.

Következő adás: 2012.11.01., csütörtök 09:35

Mesélő: Albert Gábor;
Szerkesztő-rendező: Vizi Mária; Grafika: Szyksznian Wanda;
Animáció: Török Gábor;
Operatőr: Gurbán Miklós

A rengeteg mesét ismerő vándordiák, Kósza, messzi földről érkezett. Útja során találkozott egy szegényasszonnyal, akinek volt egy fia, Furulyás Palkó. Palkó egy nap elindult szerencsét próbálni.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: mese duna tv népmese mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr144871273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása