HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Gyökerek

2012.09.19. 10:46 MinDigTV


Duna Tv: szeptember 23-tól vasárnap késő esténként

gyokerek.jpg


Fekete amerikaiként az író Alex Haley saját gyökereinek kutatása nyomán tárta fel azt a generációkon átívelő történetet, amely az afrikai vadonból a rabszolga-kereskedelem poklán és az amerikai ültetvényeken megélt hányattatásokon át a nagy sokára elnyert szabadság korszakáig követi nyomon Kunta Kinte, az ifjú mandinka harcos leszármazottainak sorsát.

Nyugat-Afrika, 1767: rabszolgavadászok dúlják fel immár a parttól távolabb eső területeket is. A mandinka törzsbe tartozó Kunta Kinte alig esik át férfivá avatási szertartásán, máris bilincsben, majd egy Amerikába tartó hajó rakterében találja magát. A szabad élethez megtörhetetlenül ragaszkodó fiatalember fejét csak a legkegyetlenebb eszközökkel tudják újdonsült urai járomba hajtani, de szellemét nem sikerül megtörniük, mert az továbbél lányában, majd annak leszármazottaiban, akik emelt fővel viselik sorsukat, mert tudják, kik ők és honnan jöttek. Miközben az Amerikai Egyesült Államok gyarmatból függetlenné válnak, a rabszolgák kisemmizett, emberi méltóságuktól megfosztott lényekként dolgoznak nap nap után, várva a minden remény nélkül áhított szabadság eljövetelét. Egy évszázad múltán, az amerikai polgárháború törli el végül a rabszolgaság intézményét, de az igazságtalanságok ezzel nem érnek véget. Kunta Kinte késői leszármazottai megmutatják, hogy a szabadságért mindenkinek magának kell megküzdenie.

A Pulitzer-díjas regényből 1977-ben készült tévéfilmsorozat világszerte hatalmas sikert aratott, a magyar nézők körében is mindmáig elevenen él a több mint három évtizeddel ezelőtt sugárzott sorozat emléke. A film népes szereplőgárdájában olyan sztárok is helyet kaptak, mint George Hamilton, Richard Roundtree, Chuck Connors, Lloyd Bridges, vagy Brad Davis.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat duna tv gyökerek Alex-Haley

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr564787648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása