HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Vannak vidékek - Kunszentmiklós - "Kurultáj"

2012.09.07. 09:50 MinDigTV


Duna World | 09.07. 18:00

dunaw.jpgKunszentmiklós főteréről a kiskunsági város utcáiban azzal a szándékkal indulunk el, hogy megtaláljuk azt, ami egyedi lehet, ami új és üde vagy ami ódon és olyan minőséget képvisel, hogy azt átörökítésre méltónak találta a közösség: anyagban, szellemiségben. A vidék bemutatása mellett egy különleges esemény vendégei lehetünk. Kunbábony mellett az avar kagáni sír felkeresése lélekben is felkészít bennünket arra a hagyományőrző és -teremtő rendezvényre, melyet 2008-ban először rendeztek magyar földön, Bösztörpusztán.

Ahogy a bemutatók sorjáznak, még jól elkülöníthető a díszvendég, a kézműves, a lelátó padján vagy a központi térben mozgó résztvevő. Azonban ahogy a nap halad és telnek az órák, egyre inkább egy nagy család különböző tagjait látjuk itt együtt. Hivalkodás és rossz szándék nélküli seregszemle? Antropológiai vizsgálatokkal hitelesített, másfélezer évvel és sok ezer kilométerrel dacoló törzsi találkozó? Kézműves, zenei, történelmi tábor és népfőiskola, magyar harcművészek edzőtábora, régi és új barátságok, szerelmek, álmok és tervek közös tere…? Mindez talán és mégsem ennyi. Inkább tanuljunk meg egy újabb szót, mert lehet, hogy régebbi, mint gondolnánk: Kurultaj!

Rendező:  Wonke Rezső
Forgatókönyvíró:  Fülöp G. András
Operatőr:  Wonke Rezső
Szerkesztő:  Fülöp G. András

Duna World | 09.07. 18:00


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Duna World Kurultáj Kunszentmiklós

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr654760751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása