HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Éretlenek 1-2.

2012.08.10. 08:24 MinDigTV


Éretlenek – Duna TV – augusztus 11., szombat, 16:20

Ezen röhögtünk a 80-as években!



Daniel Auteuil, a franciák egyik legnépszerűbb színésze (és immáron filmrendezője is – ld. A kútásó lánya című alkotását), 1980-ban, harminc éves korában ült be a gimnáziumi iskolapadba, hogy az Éretlenek című fergeteges vígjáték főszerepét eljátssza. Bébel ugyanis nem akárki! Nem csak a Párizs leglustább diákjai címmel büszkélkedő osztály vezére, a legelképesztőbb diákcsínyek kieszelője, de nagy szívtipró is. Legalábbis az szeretne lenni…


A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a fantasztikus trükköket, puskákat eszelnek ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában…

Két évvel az Éretlenek hatalmas közönségsikere után, 1982-ben, Claude Zidi, a francia filmvígjátékok avatott mestere, hozzálátott a folytatáshoz.

Az érettségi megpróbáltatásai után ugyanis „a leglustább párizsi diákok” címének büszke tulajdonosai vakációzni szeretnének.

Bébel és barátai a nyaralást tervezik. Bébel a Seychelle-szigetekre készül gyönyörű amerikai barátnőjével, ám a lány az utazás előtt kiteszi a szűrét. Claudine-t ikertestvére, Helene túrja ki az álomutazásból, így nem csoda, hogy a két csalódott fiatal egymásra talál. Amikor egy félreértés és ármánykodás rövid időre elválasztja őket, Bébel mozgósítja barátait, és mindent elkövet, hogy visszaszerezze a lányt. Buli bulit követ, átverések és félreértések teszik igazán vidámmá ezt a nyarat.

Éretlenek – Duna – augusztus 11., szombat, 16:20

Éretlenek a tengerparton – Duna – augusztus 18., szombat


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv mindig tv Éretlenek

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr54704859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása