HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Vicky Cristina Barcelona (Woody Allen)

2012.08.06. 09:06 MinDigTV


Duna Tv: augusztus 7., kedd, 21:35

Woody Allen, a két lábon járó neurózis a tőle megszokott módon emberi kapcsolatokat boncolgat. Legalább egyszer elhangzik, hogy neurotikus, a problémákat az ágyban kell kibeszélni, és naná hogy a férfi-női kapcsolatok nehézségeibe nyerhetünk bepillantást.


A legmeglepőbb a filmben, hogy a hetvenen túli mester olyannyira aktuálisan beszél a témáról, hogy az már zavarba ejtő. Szerelmi háromszögről, megcsalásról, házasságról, ex-partnerről, szinte kivétel nélkül minden kérdéskört érint a film és kitárgyal. Mindezt izgalmasan teszi, úgy tűnik, van még mondanivalója a (pár)kapcsolati buktatókról.

Vicky és Cristina Barcelonába indul vakációzni. Eltérő vágyakkal és tervekkel érkeznek a lenyűgöző városba, az utazás úgy tűnik, végleg felforgatja életüket. Persze nem az építészeti remekek miatt. Szerelmi és bizalmi kapcsolatok alakulnak és változnak, mindez egy sármos festő, a Javier Bardem megformálta Juan Antonio miatt. A férfi kisugárzása mindkettőjüket megszédíti, az események kontrollálhatatlanná válnak, ám ennek nem a férfi az oka. Hiába Juan Antonio a "gaz csábító", Woody Allen nagyon is a női oldalról közelítette meg a filmet. A férfi csupán katalizátor, nem a végső cél. Már csak azért sem, mert Juan Antonio karaktere cseppet sem irányító alkat, ő is inkább sodródik. A sors játékának eszköze, jobban ki van szolgáltatva a nőknek és a női szeszélynek, mint neki az ártatlan leánykák. Javier Bardem pedig tökéletesen hozza a csábító macsót és a kétségek közt őrlődő művészembert, aki halálosan szerelmes egy nőbe, akivel képtelen hosszú távon együtt élni. Javier Bardem és Penélope Cruz párosa annyira szenvedélyes a vásznon, hogy nem csoda, hogy a valóságban is egymásba szerettek.

Vajon hány szerelmi háromszög alakult már ki filmvásznon? Hány film tette már fel azt a kérdést, hogy vajon miért nem tud tartósan és hosszan működni egy kapcsolat két ember között? Számtalan. Woody Allen truvája abban áll, hogy szépen elrejti és árnyalja a problémákat. Finoman játszik vele, fricskát mutat a hollywoodi filmnek, de úgy, hogy közben végig betartja a szabályokat.

Allen remek színészgárdát szedett össze a filmhez. Már a szereplők kiválasztása is telitalálat, arcukra van írva a karakterük. A narráció végigrepít a filmen, mint ahogy azt már megszoktuk „Holly Woody”-tól.

Duna Tv: augusztus 7., kedd, 21:35

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

rendező: Woody Allen
forgatókönyvíró: Woody Allen
operatőr: Javier Aguirresarobe
producer: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Gareth Wiley
vágó: Alisa Lepselter

szereplők:
Rebecca Hall (Vicky)
Scarlett Johansson (Christina)
Javier Bardem (Juan Antonio)
Penélope Cruz (Maria Elena)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv woody allen mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr804697829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása