HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Páduai Szent Antal - Isten harcosa

2012.04.04. 10:23 MinDigTV

Antonello Belluco 2006-os alkotása is a halála után már 11 hónappal szentté avatott Antal életútját követi nyomon, 1221-ben, a szicíliai partoknál történt hajótörésétől haláláig - m1 április 6. péntek, 20:40

Az olasz filmes, illetve televíziós szakmában szinte iparággá vált a Biblia, illetve a szentek életének feldolgozása. Gondoljunk csak a RAI nagyszabású vállalkozására, amely a Biblia Ó- és Újszövetségének legemlékezetesebb pillanatait álmodta filmre, és amely a világ számos televíziós csatornáján látható, elsősorban a nagy egyházi ünnepek, karácsony, húsvét, pünkösd alkalmával.


A XII-XIII. században élt, portugál származású Páduai Szent Antal életéből is több film készült, kalandos ifjúságáról, majd a katartikus megtérésről, amely merőben új útra vezérelte a bűnéért vezekelni akaró ifjút.

Antonello Belluco 2006-os alkotása is a halála után már 11 hónappal szentté avatott Antal életútját követi nyomon, 1221-ben, a szicíliai partoknál történt hajótörésétől haláláig.  A portugál szerzetes súlyos betegségből lábadozva úgy érzi, az Úrnak az a szándéka vele, hogy Itáliában maradjon. Életének nagy részét a kegyetlen uzsorások uralta Páduában, illetve környékén töltötte. Hamar kiderült csodálatos szónoki képessége, amellyel a szegényeket sikerült maga mellé és az uzsorások ellen fordítani. Assisiben megismerkedik a szegénység, az igazságtalanság és a katolikus egyház korrupt magatartása ellen küzdő Ferenccel és követőivel. Ettől kezdve egész élete értelmet nyer…

m1 – április 6., péntek, 20:40


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 mindig tv mtv mozi antonello belluco

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr1004362818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása