HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


MTV MOZI: Palimadár (Goldie Hawn, Mel Gibson)

2012.03.28. 09:45 MinDigTV


John Badham klasszikus vígjátéka tökéletes kikapcsolódás ezen a 'bolondos' napon. Elég, ha a címre gondolunk...A főszerepben Goldie Hawn és Mel Gibson - m1 április 1. vasárnap, 22:25
Első találkozáskor Rick Jarmin (Mel Gibson) éppen egy detroiti benzinkútnál dolgozik. Amióta kilépett a Szövetségi Szemtanúvédelmi Programból többször cserélt nevet, mert tizenöt évvel ezelőtt néhány narkós ellen vallott, akik azóta is keresik, de sikertelenül. Magányos életébe betör a szerelem, amikor Marianne (Goldie Hawn), a kemény New-York-i ügyvédnő megjelenik.


Felismeri Ricket, aki persze tagadja, hogy látta volna valaha is. Marianne éjjel újra megjelenik a benzinkútnál, éppen időben, hogy megmenthesse Ricket a rátörő fickóktól, akik végre megtalálták. Ezután derül ki, hogy ők ketten szeretők voltak tizenöt évvel ezelőtt, csak Rick lelépett, és a nő végre megtudja, miért.

John Badham rendező neve talán nem cseng olyan ismerősen a magyar mozilátogatók számára, viszont filmjeinek listája annál impozánsabb. A San Francisco utcáin című sorozatban kezdett, majd 1977-ben megrendezte a Szombat esti láz című filmet, John Travolta főszereplésével. Ezután jött a Kék villám és a Háborús játékok, az elmúlt harminc évben pedig inkább a krimi és a bűnügyi filmek műfajában alkotott: a Zsarulesen, a Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő, a Kemény zsaruk és a Célkeresztben című sorozatok is a nevéhez fűződnek. A Palimadár című akcióvígjáték Badham talán legintenzívebb alkotói korszakában készült. Goldie Hawn személyével biztosított volt a vígjátéki „vonal”, hiszen addigra A kaktusz virága, az Óvakodj a törpétől és A vasmacska kölykei című filmekben már bizonyította komikusi tehetségét. Szinte biztosnak tűnt, hogy Mel Gibsonnal működő párost alkotnak majd, s valóban: sikerült egy akcióban, kalandban és humorban jócskán bővelkedő, rendkívül szórakoztató filmet összehozniuk. A film állatkerti üldözési jelenete biztosan bekerülhetne a legviccesebb, legötletesebb filmes jelenetek gyűjteményébe.

m1 – április 1., vasárnap, 22:25


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

Szólj hozzá!

Címkék: m1 mel gibson csatorna palimadár goldie hawn mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr774345272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása