HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ezt néztük a 1990-es években

2015.12.21. 16:51 MinDigTV


Jó két évtizeddel ezelőtt kezdődött el Magyarországon az a televíziós „forradalom”, melynek eredményeként a hajdani két adóból napjainkra több száz lett. Az első években az emberek nem győztek rácsodálkozni a nyugati világban már megszokott műsorformákra, de még a hirdetések is annyira mások voltak, hogy azt is úgy néztük, mint a filmeket. A változásokra volt, aki gyorsan reagált, így már 1991 októberében feltűnt a Magyar Televízió műsorában a Família Kft. első része. Ez a sorozat ma már felfoghatatlan sikert ért el, szinte nem volt ember, aki ne követte volna figyelemmel a két főszereplő család –a Szép és a Kövér család- történetét. Szintén a sorozat sikerét mutatja, hogy nyolc éven át volt műsoron és összesen 385 részt forgattak le belőle. Ma már talán senki sem emlékszik arra, hogy a pilot epizódokban a két családfőt még nem a későbbi szereplők –Ádám Tamás és Nagy Zoltán-, hanem Szombathy Gyula és Balázs Péter alakították.

szomszedok.jpg
A külföldi sorozatok közül hasonló sikert a Vészhelyzet (eredeti nevén: ER) ért el, azzal, hogy az erős és jól megírt történetek eljátszására olyan tehetséges színészeket tudtak szerződtetni, akik később más sorozatokban és mozifilmekben is főszerepet kaptak (elég csak az azóta világsztárrá vált Georges Clooney nevét felemlítenünk). A Vészhelyzet írói jó érzékkel találták meg annak az arányát, hogy mennyit mutassanak a szereplők magánéletéből és mennyit a munkahelyi konfliktusokból. A Vészhelyzet összesen 15 évadot élt meg, ami nagyon komoly szám a tévésorozatok történetében.

veszhelyzet.jpg
A sorozatokat keresse a most kódolatlan M3 műsorán! És Ön mit nézett a kilencvenes években?

Szólj hozzá!

Címkék: szomszédok vészhelyzet kódolatlan M3 MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr838188892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása