HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Nevess felszabadultan! - Miért is szeretjük a szitkomokat

2015.12.11. 09:06 MinDigTV


Azt már mondtuk, hogy a MinDig TV nézői számára 2015. december 21-ig kódolatlanul érhető el a Comedy Central műsora, melynek egyik erőssége a szitkom, azaz a szituációs komédia műfaja. A napjainkban világszerte igen népszerű helyzetkomédia keretén belül mindig adott egy meghatározó szereplőgárda –akik minden részben láthatóak– és néhány emblematikus helyszín (legyen ez a szereplők otthona, munkahelye), amelyek a komikus jelenteket állandó helyszínei (gondoljunk csak a Jóbarátok kedvenc kávézójára, a Central Perkre). A szereplők pedig folyamatosan a leglehetetlenebb helyzetekbe keverednek... A mai olvasó számára bármilyen meglepően hangzik, a szitkom eredeti terepe a rádió volt (1926-ban az Egyesült Államokban adták le az első ilyen műsort). Az igazi otthona a műfajnak azonban a televízió, hiszen nagyon sokat ad hozzá a szövegekhez – és igazi humorforrás – a szereplők mozgása, mimikája is, nem is csoda, hogy már az 1940-es évek vége felé megjelentek az első szituációs komédiák az amerikai televízióadók műsorában.

igy_jartam_anyatokkal.jpg
Napjaink egyik legjobb és legsikeresebb szitkom sorozata az Így jártam anyátokkal (vajon végül kiderül, hogy hogyan?), amely a Comedy Central kínálatának is az egyik erőssége. Az öt főszereplő Ted, Marshall, Lily, Barney és Robin kalandjai 10 évadon keresztül szórakoztatja a közönséget, a Comedy Centralon most a legelső évadba kapcsolódhatunk be. A szereplők jól megformált karakterei megannyi vicces helyzet megteremtésére adnak lehetőséget, melyet a sorozat írói messzemenően ki is használnak. A felhőtlen szórakozás garantált, az időpontokat megtaláljuk a MinDig TV Applikáció műsorújságjában.

Szólj hozzá!

Címkék: kódolatlan Comedy Central Így jártam anyátokkal MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr148155920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása