HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az utolsó futam hétvégéje

2015.11.25. 13:59 MinDigTV


Jó kis évadot zár a Forma-1, amit a futamok hétvégéjén július óta az M4 Sport csatornán nézhettünk, nézhetünk, azt talán már mondanom sem kell, hogy HD-ben. Az pedig hab a tortán, hogy a MinDig TV Applikációval is élőben követhettük az eseményeket. És követhetjük most, 2015 utolsó, Abu Dhabi Nagydíján.

abu_dhabi.png
Minden jó, ha a vége jó, ezért reménykedhetünk, hogy marad izgalom a november 29-i, (már csak párat kell aludni!) vasárnapi versenyre, az  Abu Dhabi Nagydíjra, mely az Egyesült Arab Emírségekben lesz. Étvágygerjesztőnek néhány adat a pályáról, ahol november 27-én és 28-án is a szabadedzések és az időmérő futam zajlik a vasárnapi délután 2 órakor induló verseny előtt. Mivel sajnos itt sem jártam, ezért néhány dolognak a neten kellett utánajárnom, ahol a pálya két érdekességét emelik ki.

map.png
A monacói pálya kikötő részéhez hasonlítják az egyik kanyargós részét az  5.554 km hosszú YAS MARINA CIRCUIT nevű versenypályának. A mesterséges szigeten létrehozott bonyolult aszfaltsík másik különlegessége, hogy a versenypálya alatt vezették el a boxutca kivezetését. A sofőr kollegák 55 körben, több, mint 300 km-en át küzdenek, és így többször is áthaladnak a pálya felett átívelő szálloda alatt.

szalloda_alatt.jpg
És azon keveseknek, akik személyesen - és nem a bárki számára kódolatlanul elérhető M4-en vagy az ingyenes MinDig TV Applikációval - élőben nézik a küzdelmet, azok két időmérő között nyugodtan sikoltozhatnak a szigeten épült Ferrari Word vidámpark, a világ leggyorsabb hullámvasútjának kikiáltott kanyarjaiban. Vasárnap 4-kor biztos okosabbak leszünk már, talán nem maradunk ki semmilyen drámai, váratlan eseményből, melyben nemrég is volt részünk, mikor Massát a szabálytalanság miatt kizárták a futamról, hiszen a gumimelegítő paplanokkal 27celsius fokkal magasabb hőmérsékletet állítottak be a jobb hátsó abroncsán, és így megváltozott a futam eredménye. Ha lezárjuk a 2015-ös évadot, akkor a latolgatásra és a fórumozásra lesz időnk a 2016-os nyitás előtt.

Tudták, hogy a 3 napos jegy az Egyesült Arab Emírségek dirhamjában is 2200, ami forintban is majd 180000 csengő forintnak felel meg?

Szólj hozzá!

Címkék: Forma-1 M4 MinDig TV Abu Dhabi Nagydíj

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr988107950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása