HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A baljós remény támadása és bosszúja

2015.10.07. 15:30 MinDigTV


A lelkes sci-fi rajongók biztosan rájöttek, hogy a cím szójátékban összevonja a Star Wars négy nagyszerű filmjének címének szavait.

Lehet a Csillagok Háborúját szeretni vagy nem szeretni (mi azokkal értünk egyet, akik szeretik...), de az biztos, hogy az eredeti Csillagok háborúja-trilógia, és különösen annak elsőként vetített része, a később Egy új remény címre keresztelt film úttörő jelentőségű volt nemcsak tartalmilag, de a technikai megvalósítás tekintetében is. De az előzmény-trilógia - a Baljós árnyak, A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja hármasa is számos újítást hozott.

stars1.jpg
 A cikkünk apropóját pedig az adja, hogy – ahogy a hónap elején beharangoztuk – október első két hetében kódolatlanul érhető el az AXN tévécsatorna műsora minden MinDig TV néző és MinDig TV Applikációt használó számára (igen, az ingyenes, és immár több mint egymillió letöltéssel büszkélkedő MinDig TV Appal bárki élőben élvezheti a Csillagok Háborúját is!). Szerencsére hátravan még pár nap, és bár túl vagyunk már az első Star Wars hétvégén, nyugodtan készülhetünk a következőre, felidézve az előző részeket.

stars2.jpg
Az ismétlések persze azért is jók, mert pontosan tudjuk a részleteket is észlelni. Kezdjük rögtön az október 10-11-i hétvége Star Wars bemutatóival. Szombaton este 9-kor a 2005-ös A SITH-EK BOSSZÚJA borzolja a galaxis kalandjai iránt érdeklődő nagyérdemű közönség érzékszerveit. A klón háború felelőseit kell felkutatnia, kedvelt főhősünknek, Obi-Wan Kenobinak, akit a tanács bíz meg e nemes, de veszélyes feladattal. Természeten a sötét és gonosz oldal növeli befolyását, de a köztársaság bukása után is vannak reménységek: Anakin és Padmé ikergyermekei, Luke és Leia, akiket egymástól külön, titokban nevelnek. Több részletet nem is árulunk el, szombaton mindenki pórolhatja a kihagyott, vagy felidézheti a már átélt filmélményt.

stars3.jpg
A csatorna vasárnap is előrukkol egy új reménnyel, hiszen ez is a címe az 1977-es film felújított változatának: EGY ÚJ REMÉNY, mely október 11-én 21 órától látható. Talán felesleges is leírni, hogy Harrison Forddal is találkozhatnak a rajongók a neves Han Solo  szerepében. Tombol a polgárháború a galaxisban, a gonosz és sötét oldalon álló galaktikus birodalom ellen a lázadó erők vezetőjét, Leia hercegnőt próbálja megmenteni a felmentő csapat, hogy a majd ellopott tervek segítségével Luke és Obi–Wan, no meg a droidok közös erővel megsemmisítsék a birodalom veszélyes fegyverét a Halál csillagot. A filmtörténeti klasszikusnak számító párbaj, melynek során a jedi kiképzésen átesett Luke Skywalker bebizonyítja, hogy vele van az erő, bár előtte mestere Obi-Wan Kenobit feláldozza magát a Darth Vaderrel, korábbi tanítványával vívott párbaja során.

És ennyi legyen is most elég, inkább legyenek résen, hiszen a MinDig TV Facebook oldalán jó kis Star Wars nyereményekért játszhatnak.
 
Szóval érdemes lesz hétvégén (is) mindenkinek az AXN-t néznie így vagy úgy (vagyis tévében vagy mobilon), hiszen az erő velünk lesz!

Szólj hozzá!

Címkék: kódolatlan Star Wars Nyereményjáték AXN Csillagok Háborúja

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr577947282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása