HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kabaré

2015.02.20. 13:56 MinDigTV


Február 21-én, szombaton este 20:50-től Bob Fosse klasszikusa a Dunán

Felsorolni is sok, mennyi díjat nyert a világhírű amerikai táncos - színész-koreográfus Bob Fosse táncos-zenés filmje, a Kabaré. Hiszen a 8 Oscar-díjon kívül 25 egyéb fesztiváldíjat is magáénak tudhatott, nem beszélve a 15 jelölésről.

A film Christopher Isherwood 1939-ben írt novellája és az abból készült Broadway-musical alapján készült. A ma már történelminek is mondható filmmusical olyan világsztárokkal büszkélkedhet, mint Liza Minnelli, Michael York, vagy Helmut Griem.

Bob Fosse viszonylag kevés filmet készített, de művei, köztük a Kabaré, a modern musical határkövei. Az 1972-ben készült Broadway-musical adaptációja nem csak óriási kassza- és közönségsiker lett, hanem új stílust is teremtett, a drámai musicalt, ami véget vetett a korábbi, csupán szórakoztatásra szánt musical korszakának. Fosse a varieté-énekesnő és egy angoltanár bonyolult szerelmi történetét történelmi keretbe helyezi. Míg a berlini lakosság az éjszakai lokálban mulat, egyre erősödik a barnaingesek terrorja…

rendező: Bob Fosse
író: Christopher Isherwood, John Van Druten
forgatókönyvíró: Jay Presson Allen, Hugh Wheeler
zeneszerző: John Kander
operatőr: Geoffrey Unsworth
vágó: David Bretherton

szereplők:
Liza Minnelli (Sally Bowles)
Michael York (Brian Roberts)
Helmut Griem (Maximilian von Heune)
Joel Grey (ceremóniamester)
Fritz Wepper (Fritz Wendel)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Kabaré Liza Minnelli Michael York

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr87191807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása