HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Észak és Dél

2015.02.19. 10:34 MinDigTV


Brian Percival minisorozatának első része február 19-én, csütörtökön 19:05-től a Dunán

1. rész
Az Elizabeth Gaskell szerelmes regénye alapján készült négyrészes sorozat főhőse, Margaret Hale, a középosztálybeli dél-angliai lány egyike az irodalom legelszántabb nőalakjainak. A szenvedélyes természetű ifjú hölgy szüleivel az északi, textiliparáról híres Milton városába költözik, ahol édesapja házítanítóként jobb megélhetésre számíthat.

Észak és Dél

A költözés és anyja megromlott egészségi állapotának terhét viselő lány szigorú kritikával illeti új környezetét. A feszültséget súlyosbítja az általános elégedetlenség hatására kirobbanó munkássztrájk. Ekkor találkozik apja egyik tanítványával, a jómódú és felettébb jóképű John Thorntonnal, a helyi textilgyár tulajdonosával. Margaret mélyen együtt érez a nehéz sorsú munkásokkal, ám emiatt képtelen objektívan megítélni az adott helyzetet. Időközben azonban rá kell ébrednie, hogy Thornton céltudatossága, őszintesége és szenvedélye a sajátjához fogható. Margaret önnön érzelmeinek csapdájába kerül, s ez további konfliktusokhoz vezet.

A Viktória-kor egyik leghíresebb írója, Elizabeth Gaskell (Cranford; Édesek és mostohák) 1855-ben kiadott regényéből készült a BBC négyrészes tévésorozata 2004-ben Daniela Denby-Ashe (EastEnders; Az én kis családom) és Richard Armitage (Válaszcsapás; A hobbit-trilógia) főszereplésével.

rendező: Brian Percival
író: Elizabeth Gaskell
forgatókönyvíró: Sandy Welch
zeneszerző: Martin Phipps
operatőr: Peter Greenhalgh
jelmeztervező: Mike O'Neill
producer: Kate Bartlett
executive producer: Phillippa Giles, Laura Mackie
látványtervező: Simon Elliott
vágó: Kristina Hetherington
szereposztás: Jill Trevellick

szereplők:
Daniela Denby-Ashe (Margaret Hale)
Tim Pigott-Smith (Richard Hale)
Richard Armitage (John Thornton)
John Light (Henry Lennox)
Lesley Manville (Maria Hale)
Sinéad Cusack (Hannah Thornton)
Brendan Coyle (Nicholas Higgins)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Duna TV MinDig TV Észak és Dél

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr337188511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása