HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Újfajta nézettségmérés az RTL csoportnál

2015.01.20. 10:53 MinDigTV


Az RTL csoport ettől a héttől kezdve újfajta nézettségi adatok alapján készíti nézettségi riportjait.

Ezentúl a Nielsen által 2013 októberében bevezetett időeltolásos televízió-nézés adatai szerepelnek majd az általunk küldött nézettségi adatokban. A heti riportjainkban ez a „Live+AsLive” adatokat jelenti, ami a televízió csatornák illetve a televíziós programok valós időben, illetve a még aznap, de nem valós időben történő együttes nézettségi adatait mutatja. Az időeltolásos televízió-nézés aránya ugyan jelenleg még csak 1-2%-ot jelent a magyarországi televízió-nézésben, ám a technológia elterjedésével együtt ennek jelentősége napról-napra nőni fog.

Alapjaiban tehát nem mozgatja meg az eddigi piaci helyzetet ez az átállás, ám a mögötte lévő adatokra már a jelenlegi helyzetben is mindenképpen oda kell figyelni. A nézők ugyanis használják a műsorok felvételére alkalmas eszközeiket, a mérés pedig lehetővé teszi ennek nyomon követését, így a televíziók sem hagyhatják ezt figyelmen kívül.

(sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: nézettség televízió Nielsen RTL csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr907091143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása